Hazine ve Maliye Bakanlığında şaşırtan görev değişimi: Başkan görevden alındı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete’nin son ekinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yapılan atama ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’ndaki görevden alma dikkat çekti. 

SİYASET 22.12.2021, 07:30
Hazine ve Maliye Bakanlığında şaşırtan görev değişimi: Başkan görevden alındı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan son gazete evrakına göre Hazine ve Maliye Bakanı yardımcılığı görevine Murat Zaman atandı. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci ve 3’inci maddeleri gereğince yapılan atama dikkat çekti. 

Vergi Denetim Kurulu’nda ayrılık 

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan karara göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan Vergi Denetim Kurulu Başkanı Necmi Keskinsoy, görevden alındı. 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 4’üncü maddesi vesilesiyle görevden alınan Keskinsoy, tartışmaların odak noktası oldu. 

Bakanlık’ta geçen hafta 

Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda geçtiğimiz hafta da hareketli dakikalar yaşandı. Bakan yardımcıları Mehmet Hamdi Yıldırım ve Şakir Ercan Gül görevden alındı; bu kişilerin yerine Yunus Elitaş ile Mahmut Gürcan atandı. 







Yorumlar (0)