Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: “Alın ve akıl terinin aktığı ülkemizde önceliğimiz istihdam” 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, eski Bakan Elvan ile birlikte TBMM’deydi. Nebati’nin yemin töreninin ardından Lütfi Elvan ve Nureddin Nebati basın karşısına geçti. Nebati, “Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak.” dedi. 

SİYASET 02.12.2021, 16:33 04.12.2021, 12:08
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: “Alın ve akıl terinin aktığı ülkemizde önceliğimiz istihdam” 

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti. Bakanlık görevini eski Bakan Lütfi Elvan’dan devralan Nebati, sonrasında Elvan ile birlikte basın açıklamasında bulundu. Törende konuşan Elvan, “Kamu maliyesi alanındaki gelir ve giderlerimizi, oluşma ihtimali olan riskleri gözden geçirdik. Cumhurbaşkanımızın desteği ile giderlerimizi azaltan ve gelirlerimizi de artıran önlemleri aldık. Ekip ruhunu korumaktan hiçbir zaman vazgeçmedik.” ifadelerini kullandı. 



“Büyük sorumluluğu bu gece yarısı itibarıyla aldık” 

Elvan’ın ardından konuşan Nebati, şunları aktardı: “Türkiye’nin çok önemli bir merkezi olan Hazine ve Maliye Bakanlığı, büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu gece yarısı itibarıyla üstlendik. Bundan sonra işlerimizi yapmaya gayret edeceğiz. Milletimiz ve ülkemiz için inşallah hayırlara vesile olmasını umduğumuz devir teslimi gerçekleştirdik. Önemli olan hem hizmetlerimiz hem de akşam başımızı yastığa rahat koymak. Akıl ve alın terinin döküldüğü bir ülkeyiz. Bu kapsamda önceliğimiz yüksek faiz değil istihdam ve yatırım olacak. Öngörülebilir ekonomi anlam kazanacak.” 

Yorumlar (0)