Halkın yüzde 90'ı Berat Albayrak'ı istemiyor

PİAR'ın anketine göre halkın yüzde 90'a yakını, hükûmetten en çok Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanının damadı Berat Albayrak'tan şikayetçi.

SİYASET 20.07.2019, 09:00 20.07.2019, 09:58
Halkın yüzde 90'ı Berat Albayrak'ı istemiyor

Araştırma şirketi PİAR'ın anketine göre halkın yüzde 90'a yakını, kabineden en çok Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanının damadı Berat Albayrak'tan şikayetçi. Listenin ikinci sırasında ise Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli bulunuyor.

Araştırma şirketi PİAR'ın bakanlara ilişkin yaptığı ankette Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin çarpıcı bir sonuç çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ankete katılanların yüzde 88.6'sı tarafından en başarısız bakan olarak görüldü.

En çok tanınan bakanlar

Gerçekleştirilen ankete göre Türkiye’de en çok tanınan bakan yüzde 73.8 ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olurken, onu yüzde 72.5 ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu takip etti.

Anketin memnuniyet bölümünde ise Berat Albayrak'ın tanınma nedenini ortaya koydu. Berat Albayrak'ın tanınma nedeni sevilme, beğenilme, takdir edilme ya da başarılı olma değil.

Araştırma şirketi PİAR'ın bakanlara ilişkin yaptığı ankete göre en başarısız bulunan bakan ise yüzde 88.2 ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu.

En az tanınan bakanlar

En az tanınan bakan yüzde 0.1 ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonraki en yetkili kişi olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın tanınma oranı ise yüzde 5.

En başarılı bakanlar ve en başarısız bakanlar

Ankette en başarılı bakanlar Yüzde 45,2 ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yüzde 40,1 ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olduğu görülüyor. Başarı sıralamasında halkın sadece yüzde 2,1'inin başarılı gördüğü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sonuncu sırada bulunuyor.

Yorumlar (0)