Gül'den "Soylu" manevrası!

Önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'da annesine hakaret eden kişinin serbest bırakılması ile ilgili sitemde bulunmuş, Adalet Bakanı Gül'ün dünkü yaptığı açıklamanın tamamı ise "Süleyman Soylu'ya cevap" olarak değerlendirilmişti. Dün "2 seneye kadar hapis gerektiren suçlarda tutuklama olmadığını" söyleyen Abdülhamit Gül, bugün ise Soylu'nun annesine hakaret eden şahısla ilgili şu ifadeyi kullandı: Yargı önünde en ağır cezayı alacağına inanıyorum.

SİYASET 22.01.2021, 11:54 23.01.2021, 11:54
Gül'den "Soylu" manevrası!

Çeşitli temaslar için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ilk olarak Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu ile beraber Gaziantep Valiliğinde düzenlenen toplantıya katılan Adalet Bakanı Gül, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesinin Enis Berberoğlu kararı sorulan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin verdiği kararların bağlayıcı olduğunun altını çizdi. AYM'nin gerekçeli kararını açıkladığında söylenecek çok şey olduğunu, kararın tartışılacağını, kabul edilmeyebileceğini söyleyen Abdülhamit Gül, fakat bunun "uygulanmayacak" anlamına gelmediğini, çünkü kararların uygulanmak için var olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 45 gündür hastanede yatan annesine yönelik sosyal medya platformu Twitter üzerinden hakaret eden zanlının serbest bırakılmasına ilişkin ise "Bu hayasız saldırıları yapanları kınıyorum." ifadesini kullandı.

Süleyman Soylu'nun annesine hakaret eden şahıs için "alçak" tanımını kullanan Abdülhamit Gül, insanlık dışı sözleri sarf eden şahsın hukuk önünde en ağır cezayı bulacağını düşündüğünü bildirdi.

Gül'ün manevrası!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün dün Ankara Hakimevi'nde gerçekleştirilen "5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmanın neredeyse tamamının "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap" olduğu değerlendirilmişti.

"Süleyman Soylu'nun annesine hakaret" konusunun gündemin en üst sıralarında yer alması sebebiyle Gül'ün yaptığı açıklamaları "Soylu'ya cevap" olarak nitelendiren haberciler de dün çok sayıda siyasiye "Soylu'nun yargı kararına sitemini" ve "Gül'ün yargıya yönelik eleştirilere verdiği cevabı" bir arada sormuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuyu "Bakanlar arasında gerilim" olarak görmüş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Sayın Soylu bizim kulübe hoş geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Abdülhamit Gül'ün dünkü açıklamasında her cümleye "Süleyman Soylu" konulduğunda örtüşme görülüyor:

Yorumlar (0)