"Gerilla da olacak savaş da" demişti... Vekilliği düşürüldü!

"Kürt sorununun sürmesi halinde gerillaya katılımların olacağını ve savaşların meydana geleceğini" söyleyen HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in milletvekilliği düşürüldü. 

SİYASET 04.06.2020, 16:03 04.06.2020, 16:08
"Gerilla da olacak savaş da" demişti... Vekilliği düşürüldü!

HDP'li Leyla Güven, CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü.

Söz konusu milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyeliğinin sonlandırılmasına yönelik tezkere, Genel Kurul’da okundu.

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri, haklarında kesinleşmiş yargı kararlarının bulunması nedeniyle düşürüldü. 

Bölücü terör örgütü PKK'nın savunuculuğunu üstlenen HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven, "Kürt sorununun sürmesi halinde gerillaya katılımların olacağını ve çatışmaların ve savaşların meydana geleceğini" söylemişti. 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ise MİT TIR’ları görüntülerini Can Dündar'a gönderdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay söz konusu cezayı onamıştı. 

Enis Berberoğlu'nun cezasının infazının, milletvekilliği bitene kadar durdurulmasına ve salıverilmesine yönelik karar alınmıştı. 

Yargıtay, KCK Ana Davası’nda yargılanan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ile HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları'na verilen hapis cezalarını 24 Eylül 2019 tarihinde onamıştı.

Yorumlar (0)