Gerilim devam ediyor: Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na 1 milyonluk dava!

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini geçirmeden “KK” şeklinde ifade ederek, “Dava açtık” dedi.

SİYASET 11.11.2022, 12:43
Gerilim devam ediyor: Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na 1 milyonluk dava!

Geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, uyuşturucu operasyonlarında dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından paylaşılan verilere değinmişti. Daha sonra Bakan Soylu'ya seslenen ve istifa çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Çıkmış ‘Ülkemizde bir hafta içerisinde 5 bin uyuşturucu satıcısını yakalıyoruz’ diye açıklama yapıyor. Burası Narcos dizisi mi? Bu ülke Bogota mı, Kolombiya mı? Bir insanın eğer az bile olsa onuru varsa bir dakika beklemez, istifasını eder." diye konuştu.

Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu’na: “Asıl onursuz sensin”

Bu durumun sonrasında sosyal medya hesabından sert bir karşılık veren Bakan Soylu, "Asıl onursuz olan kişi Kılıçdaroğlu'nun kendisidir. Büyükelçilere giderek, bu cennet ülkeyi pazarlayan, kaç seçimde mağlup edildiğini unuttuğumuz, eşkıyalar için mahkeme bastıran, ortaya çıkıp 15 Temmuz gününe 'tiyatro' diyen, PKK üyelerini sözde 'gazeteci' şeklinde savunan, ülkede terör bitiyor diye üzüntü duyan, PKK'nın Suriye kolu PYD'yi 'barış elçisi'(!) olarak ilan eden, Jandarma ve Emniyet’i 'cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti' iftirası atan, askerlerimize 'kimyasal silah' kullanıyor yaftasını yapıştıranlara destek olan, koltuğunu şu zamana kadar sadece işgal etmiş bir kişi olan Kılıçdaroğlu asıl onursuzdur." ifadelerini kullandı.

Karşılıklı dava açtılar

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu eyleme geçti ve Bakan Soylu'ya karşı tazminat davasında bulundu. Sosyal medyadan sürdürülen tartışmanın ardından kendisine dava açılan Süleyman Soylu da bu durumlara karşılık verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu’nun ismi yazmayan Soylu, “KK” şeklinde nitelendirerek, “1 milyon lira tutarında dava açtık” dedi.

“İlk kendi hakaret eder sonra verilen cevaba dava açar”

Bakan Soylu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Bu kişi tam olarak Fetöroman. Kılıçdaroğlu ilk olarak kendi hakaretler savurur, daha sonra karşılık olarak vermiş olduğumuz yanıta hakaret davasında bulunur. İşin asıl garip kısmı, FETÖ'cülük davası şu an da devam ediyor olan C.Ç. de müvekkili ile aynı şekilde hakaretlerde bulunur hem de KK için dava açar. Bu durumda bizlerde KK'ya, sarf ettiği hakaretleri hakkında 1 milyon liralık davada bulunduk."

Yorumlar (0)