Gergerlioğlu: HDP isterse cumhurbaşkanlığını da alır

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri gündemdeki yerini koruyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP’li Ömer Gergerlioğlu, “HDP’ye bakanlık da verilir, HDP başbakanlığı da alır. HDP isterse cumhurbaşkanlığını da alır” dedi. 

SİYASET 26.09.2022, 17:20 28.09.2022, 08:43
Gergerlioğlu: HDP isterse cumhurbaşkanlığını da alır

Kısa süre önce bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, altılı masanın seçimlerden zaferle çıkması halinde HDP’ye bakanlık verilebileceğini, bunun da yasal bir durum olduğunu dile getirmişti. Tekin’in bu açıklamaları sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü. Konuya ilişkin yeni bir açıklama da HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Gergerlioğlu’ndan geldi. 

“HDP, bu ülkenin en büyük üçüncü partisi”

Parti içi bir etkinliğe katılan ve burada yaptığı konuşmada HDP’nin şu an Türkiye’nin en büyük üçüncü partisi olduğunu dile getiren Gergerlioğlu, “Siz kim oluyorsunuz da bu ülkenin en büyük üçüncü partisine, ‘Bakanlık verilemez’ diyebiliyorsunuz? HDP’nin bakanlık almasından daha doğal ne olabilir? Bu tartışmalar son derece yersizdir. Herkes şunu net şekilde bilmeli ki, HDP’ye bakanlık da verilir, HDP başbakanlığı da alır. HDP isterse cumhurbaşkanlığını da alır” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)