Genel merkezde tekme tokat kavga çıkmıştı! Akşener konuştu

Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde tasfiye listesi nedeniyle çıkan tekme tokat kavgaya ilişkin açıklamada bulundu. Akşener, bu tarz meselelerle Türkiye gündeminin meşgul edilmemesi gerektiğini söyledi. 

SİYASET 01.10.2020, 14:14 01.10.2020, 14:24
Genel merkezde tekme tokat kavga çıkmıştı! Akşener konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e, gazeteciler tarafından "Genel merkez binasındaki kavgaya ilişkin görüşlerinin ne olduğu" soruldu. 

Akşener, İYİ Parti'nin sadece memleket meseleleri ile ilgilendiğini belirterek, gündemlerinde işsizlik ve gençlerin olduğunu ifade etti.

İYİ Parti lideri, parti içindeki meselelerle Türkiye gündeminin meşgul edilmemesi gerektiğini söyledi. 

Ne olmuştu?

İYİ Parti'nin 2'nci Olağan Kurultayı'nın ardından büyük bir gerginlik yaşanmıştı. 

İYİ Parti'de bazı isimleri tasfiye etmek üzere bir liste hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu liste, İYİ Parti'de ciddi bir krize yol açmıştı. 

Listede yer alan isimler şöyleydi:

İsmail Koncuk, 

Aylin Cesur,

Feridun Bahşi,

Ümit Özdağ,

Yavuz Temizer,

Aytun Çıray,

Ayhan Erel.

Bunun üzerine farklı şehirlerden İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelen partililer, Meral Akşener ile görüşmede bulunmak istemiş ancak bu talep reddedilmişti.

Söz konusu kişilerin, kısa bir sürenin ardından İYİ Parti Genel Merkezi'nden çıkarıldığı görülmüştü.

Serhat Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Meral Akşener'in her zaman yanında olduklarını ancak kendilerine yapılanlara karşı çıktıklarını ifade etmişti.

İYİ Parti'nin kurucularının kapı dışarı edildiğini ve yumruklandığını kaydeden Serhat Yıldırım, herkesin partiye sahip çıkması gerektiğini belirtmişti.

Serhat Yıldırım, "ne olduğu belli olmayan" kişilerin İYİ Parti'ye adeta çöktüğünü söylemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştürülmediklerini aktaran Serhat Yıldırım, kendilerine "milletvekilleri ile görüştürüleceklerinin" söylendiğini, bunun üzerine içeri girdiklerini ve toplantı yapmaya başladıklarını ifade etmişti.

Serhat Yıldırım, bir milletvekilinin yanlarına geldiğini ve "Bunları atın dışarı" dediğini belirterek, darbedildiklerini aktarmıştı.

Yorumlar (0)