"Gençler Türkiye'den gitmek istiyor, beka sorunu bu!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genç vatandaşların yüzde 50'sinden fazlasının yurt dışında yaşamak istediğini belirtirken, bunu "beka sorunu" olarak nitelendirdi.

SİYASET 16.10.2020, 15:01
"Gençler Türkiye'den gitmek istiyor, beka sorunu bu!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidara doğru büyük bir kararlılıkla ilerlediklerini söyledi.

Partisinin tüm meseleler için çözüm sunabildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, Türkiye'den ayrılarak başka bir ülkede yaşamak isteyen genç vatandaşların sayıca arttığını ve bunun "beka sorunu" olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. 

"Yüzde 62,5'i yurt dışında yaşamak istiyor"

Kılıçdaroğlu, genç vatandaşlara "Olanağınız olsa Türkiye'den ayrılarak yurt dışında hayatını sürdürmek ister misiniz?" şeklinde soru yöneltildiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lider, söz konusu vatandaşlardan yüzde 62,5'inin bu soruya "Evet" yanıtını verdiğini aktardı.

"AK Parti'ye oy verenler de Türkiye'den gitmek istiyor"

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) oy veren genç vatandaşların yüzde 40'ından fazlasının da yurt dışında yaşamak istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Türk gençliğinin başka bir ülkede hayatını sürdürmek istediğinin altını çizdi. 

Kılıçdaroğlu, genç vatandaşların yüzde 64'ünün, "vatandaşlık verilmesi halinde farklı bir ülkede yaşayabileceğini" söylediğini ifade etti.

"Gençliği kaybediyoruz"

Türkiye'nin gençliğini kaybetmek üzere olduğunu ve siyasetçilerin asıl bunun üstünde durması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu gerçeğin farkına varılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, genç vatandaşların yurt dışında yaşamak istemesini "beka sorunu" olarak nitelendirdi. 

Yorumlar (0)