Gelecek Partisi’nden Babacan’a misilleme

Ali Babacan’ın dün, seçimlere kendi isim ve logolarıyla gireceklerini açıklamalarının ardından Gelecek Partili Cuma İçten’den açıklama geldi. İçten, “tek başına seçime katılma” açıklamasını aylar önce kendilerinin yaptığını kaydederek Ali Babacan’ın bunu söyleyen ilk kişi olmadığını dile getirdi.

SİYASET 28.04.2022, 17:58 29.04.2022, 09:05
Gelecek Partisi’nden Babacan’a misilleme

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün bir açıklama yaparak 2023 seçimlerine kendi parti isimleri, logoları ve sloganlarıyla katılacaklarını ifade etmişti. Bu durum karşısında ilk tepki CHP’den gelirken ittifak içinde partilerin kendi başlarına seçime katılmalarında hiçbir problem olmayacağı kaydedilmişti. Babacan’a karşı misilleme ise Cuma İçten’den geldi.

“Bu açıklamayı ilk biz yaptık”

Gelecek Partili Cuma İçten, bu açıklamayı DEVA Partisi’nden önce kendilerinin yaptığını belirtti. İçten bu açıklamasını, sosyal medya hesabından gerçekleştirdi. 



“2023’e kalmaz” demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı çatısı altında birleşen 6 parti için şunu dile getirmişti: “Bu ittifak, 2023’ü bile göremez. Buna şahit olacaksınız.” Erdoğan’ın açıklamalarından yalnızca bir süre sonra hem Gelecek hem de DEVA Partisi’nin bu açıklamalarda bulunması, “Erdoğan haklı çıktı.” dedirtti.

Yorumlar (0)