Gelecek Partisi'nden Özdağ tepkisi: "Günün şakası"

28 Mayıs'taki seçimde Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Twitter'dan yaptığı bir paylaşım gündeme oturdu. Suriyelileri "İçişleri Bakanı" olarak göndereceğini kaydeden Özdağ'a Gelecek Partisi'nden tepki geldi. HDP'li Erol Katırcıoğlu da sosyal medya hesabından, "Beyefendi bir de kayyım yetkisi istiyormuş. Böyle bir ittifakın adayına oy vermemiz mümkün değil." paylaşımını yaparak tepkisini dile getirdi.

SİYASET 24.05.2023, 14:00 25.05.2023, 11:36 Hakan Öksüz
Gelecek Partisi'nden Özdağ tepkisi: "Günün şakası"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile saat 11.30'da kameraların karşısında geçen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs'taki seçimde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ifade etti.

"Onları İçişleri Bakanı olarak yollayacağım"

Kılıçdaroğlu ile yaptığı ortak açıklamadan önce Twitter'dan bir paylaşım yapan Ümit Özdağ, gündemde yankı uyandırdı. Bir paylaşımı alıntılayan Özdağ; Suriyelileri, kadınlara cariye muamelesi yapanları ve selefi cihatçı örgütlenmeleri "İçişleri Bakanı" olarak yollayacağını duyurdu.

Gelecek Partili Temurcu: "Kazanmak için her yol mübah değil"

Özdağ'ın "İçişleri Bakanı" olacağına yönelik açıklaması, Millet İttifakı cephesinin tepkisini çekti. İttifakın bileşenlerinden olan Gelecek Partisi, ilk tepkiyi gösteren taraf oldu. Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı partinin genel başkan yardımcısı olan Selim Temurcu, Özdağ'ın "günün şakasını yaptığını" kaydetti. Temurcu, paylaşımında, "Kazanmak için her yol mübah değildir." ifadesine yer verdi.

HDP'li Erol Katırcıoğlu: "Oy vermeyiz"

HDP'li Erol Katırcıoğlu da Ümit Özdağ'ın "İçişleri Bakanı" paylaşımına tepki gösteren isimler arasındaydı. "Kılıçdaroğlu'nun attığı en vahim adım olur ve kaybeder. Bizden söylemesi!" ifadeleriyle Özdağ ile yapılacak pazarlıklara karşı çıkan Katırcıoğlu, "Şimdi öğrendim beyefendi bir de kayyım yetkisi istiyormuş. Kusura bakmayın ama böyle bir ittifakın adayına oy vermemiz mümkün değil." sözleriyle tepkisini gösterdi. 

Yorumlar (0)