Fransa ve BAE'ye ağır hatırlatmalar!

Pozantı Kongresi'nin 100. yılı töreninde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa ve BAE tarihi ile ilgili çarpıcı bir konuşma yaptı.

SİYASET 05.08.2020, 13:35
Fransa ve BAE'ye ağır hatırlatmalar!

Pozantı Kongresi'nin 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen törende konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Vatan kıldığımız bu topraklarda bin yıldan fazla varlığımızı sürdürüyoruz. Bu vatanı toprağını, bitkisi, insanı, mimarisi, kültürü ve hayat tarzıyla bir oya işi gibi incelikle işledik" ifadelerini kullanarak, Türklerin bin yıldır bu coğrafyalarda toprağa, insana, kültüre hizmet ettiğini ve emek verdiğini, büyük Osmanlı devletinin yüzlerce yıl kaldığı topraklarda mevcut inançları, yerel dilleri, yerel mimariyi, kültürü ve sanatı itinayla koruduğunu hatırlattı.

Sömürgeci ve barbar Fransa!

Türklerin bu vatan topraklarını işgal ve istila etmek isteyenlere de hak ettikleri dersi verdiğini vurgulayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Yüz yıl önce Adana ve havalisini işgal etmeye gelenler nerede? Onlar neler yaptılar? Fransızlardan bahsediyorum." dedi.

Fransa'nın sömürgeci, barbar, insana ve kendinden olmayan insana dair her şeye saygısızca, vahşice yaklaştığını, tam 75 sene önce, tam bugün Cezayir’de büyük bir katliam gerçekleştirdiklerini anımsatan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası tarafından işgal edilen Fransa'nın, sömürgesi altındaki Cezayirli gençlerden yardım ve destek isteyerek, Cezayir’e bağımsızlığını vadettiği fakat işgalden kurtulunca ilk işlerinin Cezayir’de büyük bir katliam gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

"Herkes karakterinin gereğini yapar" anlamında "Kul kullun ya'melu ala şakiletih" diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 90’lı yıllarda Ruanda’da yaşanan katliamda da Fransızların olduğunu belirtti.

Fransa'nın, BM raporunda açıkça suçlandığını belirten TBMM Başkanı Mustafa Şentop, aynı Fransa'nın bugün, Libya’da meşru hükümete karşı ayaklanan darbeci Hafter hainiyle beraber olduğunun altını çizdi.

Fransa'nın tersinden Türkiye’yi suçlayarak, kirli tutumunu örtbas etmeye çalıştığını ve Suriye’de aynı şekilde PKK’ya yardım ve yataklık ettiğini kaydeden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, PKK’lı teröristlerin Elyesee Sarayı'nda (Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı) ağırlandığını, Fransa Merkez Bankası üzerinden Afrika’nın güzel insanlarının milli servetlerini, alın terlerini, gözyaşlarını çalmaya da devam ettiğini vurgulayarak, dünyada insan haklarından, hukuktan, adaletten, haktan haksızlıktan bahsedebilecek en son devletin Fransa olduğunu belirtti.

Son iki yüzyılın tarihinin Fransızların yüzündeki karayı, alnındaki lekeyi silmesinin mümkün olmadığını ifade eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 21. Yüzyılın Fransızlar için, geçen iki yüz yılındaki katliamları, soykırımları, zulümleri, işgalleri, sömürüleri için özür dileme yüzyılı olabileceğini dile getirdi.

Batı ülkelerinin birbirlerinin tıbbi malzemelerini çalarken Türkiye'nin özellikle salgın sürecinde Avrupa ülkeleri dahil dünyada 100’ün üzerinde ülkeye yardımda bulunduğunu hatırlatan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, herkesin karakterinin gereğini yaptığını söyledi.

BAE paravan devlet!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'nin, Arapların iç işlerine karışmaması yönünde birtakım açıklamalarda bulunduğunu ifade eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 1. ve 2. dünya savaşları sonrası dünyanın bazı yerlerinde paravan devletler kurulduğunu, bu devletler üzerinden bazı emperyalist devletlerin operasyon yapmaya çalıştığını belirterek, bunlardan birisinin de boyunu aşan konuşmaları yapan bakanın mensubu olduğu devlet (BAE) olduğunu dile getirdi.

ABD'ye PKK tepkisi

Amerikalı şirket ile terör örgütü YPG/PKK arasındaki petrol anlaşmasına ilişkin de konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu toprakların ve bu toprakların altındaki bütün millî servetin Suriye halkına ait olduğunu vurgulayarak, orada, Amerika ve Fransa'nın desteğiyle varlığını sürdürmeye çalışan terör örgütü PKK'nın, Suriye halkının bu yer altı servetini başka ülkelere peşkeş çekmeye hakkının bulunmadığını kaydetti.

ABD'li şirket ile PKK arasındaki anlaşmanın geçerli olmadığını vurgulayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Amerika gibi bir devletin, uluslararası hukuka göre meşru olmayan bir anlaşmayı yapmış olmasının, bununla beraber Türkiye'ye karşı uzun yıllardır terör faaliyeti yürüten bir terör örgütüyle iş birliği yapmasının da çok üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)