Fleet'i kullanan ilk siyasetçi Erdoğan oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'ın Fleets özelliğini kullanan ilk siyasetçi oldu. Erdoğan, Twitter'ın yeni hayata geçirdiği "hikaye" özelliğini kullanırken Ayasofya Camii manzarası ile cuma mesajı paylaştı.

SİYASET 20.11.2020, 16:39 22.11.2020, 16:08
Fleet'i kullanan ilk siyasetçi Erdoğan oldu!

Twitter'ın Fleets özelliğini Türkiye’de de aktif hale getirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk Fleet'ini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii fotoğrafı kullanarak “Hayırlı Cumalar” paylaşımı yaptı ve Twitter'ın Fleets özelliğini kullanan ilk politikacı oldu.

Twitter tarafından Türkiye'de dün kullanıma sunulan Fleets özelliği, "24 saat içinde paylaşımların silinmesini" içeriyor. Sosyal medyada "Story" olarak yer alan hikaye özelliği, Twitter'da "Fleet" ismiyle bulunuyor.

Merakla beklenen özellik kullanıcılar tarafından test edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün ilk Fleet'ini "Cuma mesajı" olarak paylaştı.

"Hayırlı Cumalar" ibaresinin yer aldığı Ayasofya Camiinin fotoğrafını kullanan Erdoğan, ilk Fleet'ini atmış oldu.

Twitter'ın Hikayeler özelliği: Twitter Fleets

Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta kullanılan "hikaye" özelliği, 19 Kasım 2020 itibarıyla Twitter'da da kullanıma sunuldu.

Sosyal medyada 24 saat içinde silinme özelliğine sahip paylaşımlar "Story" ya da Türkçe ifadeyle "Hikâyeler" olarak adlandırılıyor. Bu özellik Twitter'da "Fleets" ismiyle karşımıza çıktı.

Twitter Fleets'in ise Türkçe karşılığı "Filolar". Bu özellik sayesinde güncelliğini yitireceği değerlendirilerek yapılan Fleet'ler (Fleets özellikli paylaşım) 24 saatte kayboluyor.

Tıpkı sosyal medya platformu Instagram'da olduğu gibi Twitter'da da hemen üstte, daire profil fotoğraflarıyla birlikte sıralanıyor.

Ayrıca Twitter'ın anasayfasında bir tweet de Fleets'te hikaye olarak paylaşılabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk Fleet'inin "Ayasofyalı cuma mesajı" olmasının sebebi de, bir gün sonra mesajın anlamını yitirecek olması. Cumhurbaşkanı Erdoğan, günlük mesajlarını bu şekilde paylaşması bekleniyor.

Yorumlar (0)