Fikri Sağlar'ın fikrine büyük tepki!

Türbanlı bir yargıcın adalati sağlayacağına dair kuşkulu olduğunu söyleyen CHP'li eski bakan Fikri Sağlar'a tepki yağıyor.

SİYASET 31.12.2020, 13:31 31.12.2020, 16:45
Fikri Sağlar'ın fikrine büyük tepki!

Katıldığı televizyon programında türban ile başörtüsü arasında fark bulunduğunu; türbanın, şeriat isteyenlerin ve irticai faaliyetlerin üniforması olarak kullanıldığını, başörtüsünün ise Anadolu'da asırlardır bir geleneksel giysi olduğunu belirten CHP'li eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, türbanlı bir yargıcın karşısına çıktığında haklarının korunacağına ve adaleti sağlayacağına dair kuşkusunun bulunduğunu söyledi.

Fikri Sağlar'ın fikri, başta hükümet olmak üzere farklı kesimlerden tepki gördü.

Herkesin bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu ve eşit olduklarını vurgulayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ayrımcı siyasetin, ötekileştirici dilin, kılık kıyafet faşizminin tarihin köhne fikir mezarlığına gömüldüğünü, bu fikrin insanlık için Covid-19'dan daha tehlikeli olduğunu ve bu tehlikeli fikri hortlatma amacı bulunan zihniyetin de asla amacına ulaşamayacağını vurguladı.

AK Parti'den de tepki geldi

Fikri Sağlar’ın sözlerine tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 2020'nin son faşist saldırısının CHP'li Fikri Sağlar'dan geldiğini, söylemlerinin, doğrudan insanların inançlarını, demokratik haklarını ve düşüncelerini hedefe koyan barbarca nefret söylemi olduğunu belirtti.

Ömer Çelik, insanlığı ve adaleti tehdit edenin kılık kıyafet değil, Fikri Sağlar ve onun gibilerin faşist zihniyeti olduğunu, başı kapalı bir yargıcın adil olmayacağını ifade etmenin barbarca bir nefret suçu olduğunu ifade etti.

Fikri Sağlar'ı kınayan Ömer Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türbanlı bir yargıcın adil olması konusunda kuşkulu olmak bölücülüktür. Asıl ideolojik olan bu fikirdir ve militancadır! Hukuk ve demokrasi düşmanı barbar zihniyetin ürünüdür. İnanç ve düşünce temelinde, toplumu ve bireyi hedefe oturtan her yaklaşım bir insanlık suçudur. CHP'deki bu barbar zihniyetteki kafalar, karanlık fikirleri topluma dayamaktan vazgeçmemişlerdir. Bu, CHP'de kronik bir vakadır. Bu faşist kafalı zihniyet, ayrımcı, ötekileştirici ve özgürlükleri hedefine koyan yaklaşımlarıyla Türkiyemize ve milletimize kötülük yapmayı sürdürüyor. Utanç veren bu inanç ve özgürlük düşmanlığı, kimi dönemler kamufle edilmek istense de çok geçmeden gün yüzüne çıkabiliyor. Başörtülü ve başörtüsüz ayrımı yapmayarak, her türlü ayrımcılığa karşı durarak Türkiye'mizin tüm kadınlarını saygıyla selamlıyoruz ve kadınlarımızın özgürlük ve haklarının her zeminde savunucusu ve takipçisi olmayı sürdüreceğimizi vurguluyoruz."

Yorumlar (0)