Fezlekesi Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen Semra Güzel’den basın açıklaması 

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı terörist Volkan Bora ile çekildiği samimi fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Güzel hakkında hazırlanan fezleke, Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Bu gelişme karşısında ise Güzel, partisinin internet sitesinde yayınlanan bir açıklamada bulundu. HDP milletvekili, “Neden o zaman değil de şimdi soruşturma açılıyor?” ifadeleri ile oldukça dikkat çekti. 

SİYASET 11.01.2022, 15:14 12.01.2022, 09:28
Fezlekesi Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen Semra Güzel’den basın açıklaması 

HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, 2017 senesinde öldürülen terörist Volkan Bora ile bir dönem samimi fotoğraflar çekilmiş ve geçtiğimiz günlerde de bu fotoğraflar bir gazete üzerinden kamuoyuna sızmıştı. Bunun üzerine pek çok siyasetçi, Semra Güzel’i TBMM çatısı altında istemediklerini belirterek Anayasa Mahkemesi ve TBMM Başkanlığı’nın gereğini yapmasını istemişti. 

Fezleke, Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan, Güzel’i “terör örgütü üyesi” olarak ifade eden fezleke, Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. Fezlekenin Meclis’e getirilmesi, adalet ve anayasa komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyonda görüşülüp Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesi bekleniyor. Bunun olması durumunda da Semra Güzel’in yargılanmasının önü açılmış olacak.



Yargılanırsa milletvekilliği düşecek 

24 Haziran 2018 tarihinde milletvekilliğine seçilen Semra Güzel’in yargılanma aşamasında hükmünün gerçekleşmesi halinde Meclis Genel Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülecek. 

Semra Güzel, yargılama sürecine itiraz etti 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Semra Güzel, 5 sene önce ele geçirildiği belirtilen fotoğrafların yargıya intikal ettirilmeden basın aracılığıyla kamuoyuna sızdırılmasının “erkek-devlet aklının tezahürü” olduğunu belirterek “Neden zamanında hakkımda soruşturma başlatılmadı?” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)