FETÖ’nün Orta Asya sorumlusu 22 sene hapis istemiyle yargılanacak

FETÖ’nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı hakkında iddianame kabul edildi. İddianame ile İnandı için 15 seneden 22 seneye kadar hapis istenmişti. 

SİYASET 27.07.2021, 16:12
FETÖ’nün Orta Asya sorumlusu 22 sene hapis istemiyle yargılanacak

FETÖ’nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede İnandı hakkında “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 15 seneden 22 sene 6 aya kadar hapis istemi bulunuyordu. 

Orhan İnandı, FETÖ’nün Orta Asya sorumlusu olduğunu kabul etmiş fakat etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istememişti. İnandı, örgütün bölgede yaptıkları faaliyetler hakkında detaylı bilgiler vermişti. 

Bugüne kadar deşifre olmayanları açıkladı 

İnandı, verdiği ifadede, FETÖ’nün şimdiye kadar deşifre olmayan birimlerini, yöneticilerini ve bunların sorumluluk alanlarını açıkladı. Türkiye’ye 2015 senesinde geldiğini ve ByLock yükleyerek 17 kişinin bulunduğu bir gruptan bir sene boyunca örgüt talimatı verdiğini itiraf etti. 

Programa 2 bin 158 kez giriş yapan İnandı’nın, örgüt için 1206 mail alıp gönderdiği ve 13 aramanın gerçekleştirdiği ortaya çıktı.  



“Kimlerle konuştuğumu hatırlamıyorum” 

İddianamedeki beyanlar ise şu şekildeydi: “Söz konusu kullanıcı ismi ve şifre benim. ByLock programını 2015 senesinde İstanbul’a geldiğimde indirdim. Ahmet Gürcan Çapraz ve İsmail Köklü kurmamda yardımcı oldu. Ondan sonra kimlerle konuştuğumu ve yazıştığımı hatırlamıyorum. Eğer bana isim ve soy isim sorarsanız, şahısların pozisyonları hakkında bildiğim her şeyi anlatırım.” 

Örgütün yönetici takımı içinde yer aldı 

İnandı, FETÖ’nün sözde Orta Asya sorumlusu olarak görev aldığını itiraf etmiş ve bu konuda da 8 tanığın beyanı alınmıştı. MİT operasyonu ile Türkiye’ye tekrar getirilen İnandı, 5 Temmuz 2021’de adli makamlara teslim edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iddianame, 16 Temmuz’da mahkemeye gönderilmişti. 

Yorumlar (0)