Fatih Erbakan’dan Mansur Yavaş açıklaması

Fatih Erbakan, Mansur Yavaş’ın aday olma ihtimalinin bulunmadığı savundu ve 'kuvvetle muhtemel' dediği adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ileri sürdü.

SİYASET 07.04.2022, 19:32
Fatih Erbakan’dan Mansur Yavaş açıklaması

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, gündeme dair açıklamalar yaptı. 

‘Milli Görüş'ün kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan yaşasaydı CHP ile olurdu.’ söylemine bir defa daha sert çıkan Erbakan, “Temel Bey çok yanlış olan pozisyonunu meşrulaştırmaya çalışıyor. Sokağa bile çıkamayacak hale gelmişler. Erbakan Hoca asla 6'lı masaya oturmazdı." dedi. 

Erbakan, 2023 seçimlere parti olarak katılacaklarını ve cumhurbaşkanı adaylarının da kendisi olduğunu belirtti. 

"Kılıçdaroğlu aday olacak"

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın ‘Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'tır.’ çıkışını da yorumlayan Erbakan, Yavaş’ın adaylık ihtimalinin olmadığını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının söz konusu olduğunu, bu durumun da Millet İttifakı’nda krize sebep olacağını öne sürerek, şöyle konuştu:

“Millet İttifakı'nda bir adaylık krizi yaşanacağı kesin gibi görünüyor. Sayın Kılıçdaroğlu da adaylığa oldukça ısındı. Sayın Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığına devam etmeleri gibi bir yaklaşım söz konusu. En son kendisi aday olmak isteyecek gibi görünüyor. 6'lı masadan çıkacak olan adayın Kılıçdaroğlu olacağını söylemiştik. Masaya oturan 5 sağ partiye çağrıda bulunmuştuk, ittifak yapmaya davet etmiştik. CHP'li bir ismin tekrar ülkenin başına getirilmesine yardım etmemelerini söylemiştik. Birbirine benzemeyenlerin bir araya gelmesi sebebiyle sinerji oluşmadığı gözleniyor."

"Partimizin cumhurbaşkanı adayı benim"

Erbakan, seçmenler tarafından hiçbir ittifaka yakıştırılmadıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

“Ülkeyi karış karış geziyoruz ve seçmenler tarafından hiçbir ittifaka yakıştırılmadığımızı görüyoruz. Bu sebeple de tek başımıza girmemiz daha doğru olacak gibi görünüyor. Bizim gönlümüzden geçen de bu. Her iki ittifakta da çeşitli sorunlar var. İki tarafta da tasvip etmediğimiz hususlar var. Kendi başımıza seçimlere girme olasılığımız çok yüksek ve cumhurbaşkanı adayımız da benim." 

Yorumlar (0)