Fatih Erbakan: HDP'nin kapatılması en çok PKK'nın işine yarar

Fatih Erbakan, HDP'nin kapatılmasını yanlış bulduklarını dile getirerek, "HDP'nin kapatılması bize göre en fazla PKK'nın işine yarayacak." dedi.

SİYASET 09.06.2021, 21:54 10.06.2021, 16:51
Fatih Erbakan: HDP'nin kapatılması en çok PKK'nın işine yarar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir televizyon programında, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

"En çok PKK'nın işine gelir"

Yargıtay tarafından kapatılma talebiyle iddianame hazırlanan HDP’nin kapatılmasına karşı olduklarını ifade eden Erbakan, şöyle konuştu:

"Açık ve net söyleyeceğim, HDP'nin kapatılmasını yanlış buluyoruz. Biz parti kapatmaları konusunda en fazla mağdur olan partiyiz. Beş partimiz kapatılmış. Parti kapatılmasına destek vermemiz mümkün değil. HDP'li yöneticilerin zihniyeti elbette ki bizimle örtüşmüyor. Partileri millet açar, millet kapatır. Birkaç yüz kişinin suçu sebebi ile 6 milyon insanı, teşkilat üyesini, sempatizanları, mensupların hepsini zan altında bırakıp ceza veriyorsunuz. Suçu kim işlediyse yasalar kapsamında onlar ile ilgili işlem yapılmalı. HDP'nin kapatılması bize göre en fazla PKK'nın işine yarayacak. 'Dağa gelin mücadele edelim.' diyecekler."

"HDP'ye gönül verenleri daha da motive eder"

"Hükümetin bu hususta çelişkili bir tavrı var. Çözüm süreci ve 'Sayın Öcalan' süreci vardı. Arkasından bir çatışma dönemi ve HDP'nin terör ile ilişkili olduğu söylemleri..." diye sözlerini sürdüren Erbakan, şöyle devam etti:

"...Arkasından Abdullah Öcalan'ın kardeşi devlet televizyonuna çıkarıldı. Şimdi yeniden terörist oldu. Bunlar birer çelişkidir. Bizim partilerimiz kapatıldığında sevinenler, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkıyor. Avrupa'da da bu tarz çelişkiler mevcut. HDP'li vekilin milletvekilliği düşürülüp TBMM'den çıkarıldı diye tepki gösterenler, Merve Kavakçı Meclis'ten çıkarılırken, 'Evet, bu gerekliydi.' demişlerdi. Bu PKK'nın ekmeğine yağ sürmekle beraber HDP'ye gönül verenlerin daha da motive olmasına neden olabilir. İlk kurulduklarında yüzde 3-4 bandındaydı oyları, şu an ise 13-14'e geldi. Oranın kültürüyle, inançlarıyla çelişkili olan bir yapı nasıl olur da bu kadar oy alabilir... Bunu çalışmak gerekiyor."

Yorumlar (0)