Fatih Erbakan'dan Meclis'e 'Kızılderili Soykırımı' çağrısı

Erbakan, Meclis'e yaptığı çağrıda, "TBMM'nin Kızılderili Soykırımı'nı tanıma kararını alması, 83 milyon vatandaşın haklı beklentisidir." ifadelerini kullandı.

SİYASET 25.04.2021, 23:59
Fatih Erbakan'dan Meclis'e 'Kızılderili Soykırımı' çağrısı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 22 Ocak'ta göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına dair paylaştığı mesajında 'soykırım' ve 'büyük felaket' ifadelerini kullanmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Erbakan, "Meclis'in acilen olağanüstü gündemle toplanması ve insanlık tarihinin en büyük soykırımlarının başında gelen 'Kızılderili Soykırımı'nı tanıma kararını alması, 83 milyon vatandaşın haklı beklentisidir." dedi.

Erbakan, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

Merhum Erbakan'ın sözlerini anımsattı

"Biden'ın, 'Ermeni Soykırımı' ifadesini sarf etmeden evvel 23 Nisan Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde 24 Nisan günü 'Ermeni Soykırımı' ifadesini dile getireceğini açıkça belirtmesi ve Biden'ın bu tavrının haber yapılarak ABD medyasına sızdırılması, sözde 'stratejik ortak' ve son zamanlarda da 'model ortak' olarak bildiğimiz ABD'nin gerçek yüzünü bir defa daha açık bir şekilde ortaya koymuştur. 

Biden'ın vicdan ve akıl sahibi hiçbir kişi için karşılığı olmayan, sözde 'Ermeni Soykırımı' açıklamasını ve artık bardağı taşıran bu düşmanca yaklaşımı karşısında, AK Parti'nin olayı her zaman olduğu gibi cılız bir kınama mesajıyla geçiştirmek yerine, gerekli olan somut karşı adımları atması bu saatten sonra kaçınılmazdır. Gelinen noktada, merhum Erbakan Hocamızın meşhur ifadesini de yetkililere anımsatmakta yarar görüyoruz; 'Bu Amerika laftan anlamaz, yaptırımdan anlar.'

"TBMM acil toplanmalıdır"

ABD Senatosu'nun ve Temsilciler Meclisi'nin 1915 yılından 1923 yılına kadar meydana gelen olaylara ilişkin olarak sözde 'Ermeni Soykırımı' karar tasarısını 2019 yılında kabul etmiş olmasından hareketle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin derhal olağanüstü gündemle bir araya gelerek insanlık tarihinin en büyük soykırımlarının başında gelen 'Kızılderili Soykırımı'nı tanıma kararını alması, 83 milyon vatandaşın haklı beklentisidir.

Yorumlar (0)