Fatih Erbakan'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı

Erbakan, AK Parti iktidarına eleştirilerde bulundu. Erbakan, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak, "Vatandaşın kabusu olmaya adaydır. Milyarlarca dolar imtiyazlılara aktarılacak." yorumunda bulundu.

SİYASET 10.07.2021, 21:17 11.07.2021, 15:50
Fatih Erbakan'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Balıkesir İl Kongresi'ne katıldı. 

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili sert ifadeler kullanan Erbakan, "Çok büyük olasılıkla ne olacak? Bahse konu kanaldan geçmeyen gemilerin parası, o kanalın üzerine inşa edilecek olan 6 adet köprüden geçmeyen araçların parası, millete döviz kuru farkıyla birlikte tıkır tıkır ödetilecek." şeklinde konuştu.

"Kel başa şimşir tarak..."

Erbakan'ın açıklamalarından öne çıkanlar işe şu şekilde:

"Ülkemizin yüzde 45’lik bölümü açlık sınırının altında maaş alıyor. Yüzde 40’ı sosyal yardıma muhtaç. Yüzde 20’si faturalarını ödeyemiyor. 10 milyon kişi işsiz. 1,5 milyon üniversite mezunu işsiz var. Kel başa şimşir tarak...

"Vatandaşın kabusu olmaya aday"

Kanal İstanbul hayali de ne yazık ki vatandaşın kabusu olmaya adaydır. Bunu nereden mi biliyorum? Bugüne dek yaptıkları bundan sonra yapacaklarının teminatıdır. Perşembenin gelişi çarşambadan belli. Çok büyük olasılıkla ne olacak? Bahse konu kanaldan geçmeyen gemilerin parası, o kanalın üzerine inşa edilecek olan 6 adet köprüden geçmeyen araçların parası, millete döviz kuru farkıyla birlikte tıkır tıkır ödetilecek. Ne olacağı belli. Oradaki müteahhitlere, holdinglere kanaldan geçiş garantisi verilecek, köprülerden araç geçiş garantisi verilecek.

"İşte gerçekler..."

Kars’taki, Hakkari'deki yurttaş hayatında gözüyle görmeyeceği bir kanal için milyarlarca doları ödemek durumunda kalacak. Yani yine imtiyazlı holdinglere para akacak. Yine dolar milyarderleri ortaya çıkacak. İşte gerçekler bu.





















Yorumlar (0)