Fatih Erbakan'dan 'İsrail' çıkışı

Fatih Erbakan, "Ekonomik sıkıntılardan çıkış yolu, Orta Doğu'da yaşanan kaos ortamının, sivil ölümlerinin ve işgallerin sorumlusu olan İsrail ve ABD ile yakınlaşmaktan geçmemektedir." dedi.

SİYASET 01.02.2022, 23:44
Fatih Erbakan'dan 'İsrail' çıkışı

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, iktidarın son dönemdeki dış politikalarını eleştirdi. 

"Durum son derece vahim"

Bölgede meydana gelen her kaosun arkasından çıkan İsrail ile yakınlaşma adımlarına karşı olduklarını söyleyen Erbakan, şu sözleri sarf etti:

“Cumhurbaşkanı'nın birkaç ay evvel ifade ettiği 'Gönül ister ki İsrail ile ilişkilerimiz eskisi gibi olsun.' sözleri, ardından Yahudi oluşumların mensuplarının Külliye'de kutsama duaları okumaları, yine Erdoğan'ın daha evvel İsrail ile anlaşma yaptığı için düşman gördüğü BAE ile ilişkileri düzeltme yoluna gitmesi, sonrasında Erdoğan tarafından İsrail Cumhurbaşkanı'nın ülkemizi ziyaret edeceğinin duyurulması, İsrail ile yakınlaşmanın vardığı noktayı gözler önüne sermektedir. Doğu Akdeniz'de sondaj yapan son gemimiz olan Oruç Reis de Tuzla'ya çekildi. Durum son derece vahim.  

"İsrail’le yakınlaşma adımını benimsemediğimizi açıkça ifade ediyoruz"

İktidar tarafından 20 senedir uygulanan borç-faiz ekonomisinin neticesinde karşı karşıya kalınan ekonomik sorundan çıkış için 'Çocuk öldürmesini iyi bilen.' İsrail ile tekrar dost olma ve ABD yönetimiyle buzları eritme politikasının uygulandığı görülmektedir.

İsrail ile yakınlaşma adımını asla benimsemiyoruz. Ekonomik sıkıntılardan çıkış yolu, Orta Doğu'da yaşanan kaos ortamının, sivil ölümlerinin ve işgallerin sorumlusu olan İsrail ve ABD ile yakınlaşmaktan geçmemektedir. İsraf sona ermelidir, belirli çevrelere kaynak aktarmaya son verilmelidir, üretime önem verilmelidir... Bunlar yapılmadan güçlü olamayız. Güçlü değilken de yakınlaştıklarımıza karşı çıkarlarımı tam anlamıyla koruyamayız."

Yorumlar (0)