Fatih Erbakan'dan Cumhur İttifakı kararı: "Yokuz"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'ndan gelen daveti değerlendirdiklerini ve bir karara vardıklarını kaydetti. Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Erbakan, "Herhangi bir ittifaka dahil olmayacağız." dedi.

SİYASET 20.03.2023, 14:33 21.03.2023, 08:58 Hakan Öksüz
Fatih Erbakan'dan Cumhur İttifakı kararı: "Yokuz"

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler yaklaşırken siyasi partiler arasındaki ittifak görüşmeleri hızlandı. AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin kararı merakla bekleniyordu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı açıklamayla kararlarını duyurdu.

Konuşmasına Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ın başbakanlığı döneminde yapılanları anlatarak başlayan Fatih Erbakan, "Partimiz aynı heyecanla yoluna devam ediyor. 14 Mayıs seçimlerinde ciddi anlamda belirleyici bir rol üstleneceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı

Kendi iktidarlarında ilk 100 gün içinde hangi icraatleri yapacaklarını belirlediklerine vurgu yapan Erbakan, cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı. 

Erbakan, "50 yıllık deneyimle iktidarı alacağız. Milli Görüş, ülkenin yüzünü yeniden güldürecek. Kapsamlı değerlendirmeler yaptık ve seçimle ilgili kararımızı verdik. Herhangi bir ittifaka dahil olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)