"Fakülteye silah doğrultan adamı hoca yapacaksınız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrenciyken sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta Siyasal Bilgiler Fakültesine silah doğrultan Murat Anıl Varol'un aynı fakültede asistan olmasına tepki göstererek, "Üniversiteden attığınız hocaların kalemleri, kağıtları ve kitapları vardı. Şimdi aynı üniversiteye, Ankara Hukuk Fakültesi'nde elinde silahla Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne nişan alan bir adamı üniversiteye hoca yapacaksınız. Elinde kalem olanı atıyorsunuz, elinde silah olanı üniversiteye alıyorsunuz!" dedi. 

SİYASET 14.01.2020, 14:04 14.01.2020, 14:32
"Fakülteye silah doğrultan adamı hoca yapacaksınız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu, Hukuk Fakültesi öğrencisiyken sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta Siyasal Bilgiler Fakültesine silah doğrultan Murat Anıl Varol’un aynı fakültede asistan olmasını eleştirerek, "Üniversiteden attığınız hocaların kalemleri, kağıtları ve kitapları vardı. Şimdi aynı üniversiteye, Ankara Hukuk Fakültesi'nde elinde silahla Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne nişan alan bir adamı üniversiteye hoca yapacaksınız. Pes ya! Elinde kalem olanı atıyorsunuz, elinde silah olanı üniversiteye alıyorsunuz! Nedir bu Allah aşkına! Bu insan öğrencilere nasıl ders verecek? Türkiye'nin bunu aşması lazım. Nasıl olur da eline silah alan ve bunu da övünerek sosyal medyada paylaşan bir kişi üniversiteye hoca olarak atayacaksınız. Akla ve mantığa davet ediyorum bu ülkeyi yönetenleri!" ifadelerini kullandı. 

"Egemen güçlerin oyuncağı haline geldi"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik mal varlığı tehdidini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Trump, mal varlığını araştırırım dedi, ipliğini pazara dökerim dedi. Sus pus oldu. Çıkıp 'Ey Trump araştırmazsan namertsin' demesi gerekirdi. Diyemedi. Egemen güçlerin oyuncağı haline geldi. Yüreğinde Allah korkusu olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. 'Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin. Benim verilmeyecek hesabım yoktur' diyemedi. Demek ki verilemeyecek hesabın var." ifadelerini kullandı. 

"Günün 24 saatinde aleyhimize yayın yapıyorlar"

Kılıçdaroğlu, medyanın gelişmiş demokrasilerde dördüncü güç olduğunu belirterek, "Şimdi gücü elinde bulunduran kibir sahileri kendi medyalarını oluşturmaya başladılar. Biz buna havuz medyası diyoruz. Gücü denetlememek değil, gücü pohpohlamak gibi görevleri var. O gazeteleri de kimse okumuyor. O televizyonları da kimse izlemiyor. Günün 24 saatinde aleyhimize yayın yapıyorlar. Kendilerine teşekkür ederim, bizim propagandamızı yaptıkları için. Basın İlan Kurumu’na talimat veriyorlar. BirGün, Evrensel, Cumhuriyet gazetelerine ilan vermeyin diye. Niçin? Çünkü Saray’ı eleştiriyorlar. Basını esir almak istiyorlar ama direnenler hep olacak!" diye konuştu. 

"İşsizliğin farkında bile değiller"

Asgari ücretin bugün açlık sınırının altında olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Saray'da oturanların işsizlik sorunu yok. İş arama gibi bir dertleri yok. Konteynerden ekmek toplayanı bilmiyorlar! Anne işsiz, baba işsiz, çocuk işsiz. Faturaları ödeyemiyorlar. İşsizliğin farkında bile değiller. 'İş var kardeşim' diyorlar. Doğru var, sadece Saray’da var! İşsizliğin yuvaları yıktığını, nasıl bir sosyal felaket olduğunu bilmiyorlar. İşsiz nasıl geçinecek? Bu iktidar kimden yana? Fakir fukaradan mı, hortumculardan mı?" açıklamasını yaptı. 

"Asgari ücretli vergi ödeyecek, bu mu adalet?"

Vergi vermenin bir ödev olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Yurt dışında naylon şirket kurup Türkiye'de vergi ödememek için tezgah kuranlar vergi ödemeyecek ama asgari ücretli vergi ödeyecek. 15 milyon dolar para getireceksin, bir kuruş vergi vermeyeceksin. Bu mudur adalet?" diyerek tepki gösterdi.

"Yüzlerce gazeteci hapiste"

Kılıçdaroğlu, Osman Kavala'nın 805 gündür hapiste olduğunu anımsatarak, "AİHM serbest bırakın dedi. Kararları uygulamıyorlar. Yüzlerce gazeteci hapiste. SÖZCÜ davası bunların en ilginç olanı. Oturdular hapis cezası verdiler. Emin Çölaşan’a, Necati Doğru’ya Metin Yılmaz’a… FETÖ’den hapis cezaları verdiler. Aklı başında olan herkes biliyor ki FETÖ ile mücadelenin bayraktarlığını SÖZCÜ gazetesi yaptı. Şimdi SÖZCÜ gazetesini FETÖ’cü diye yargılayıp hapis cezası veriyorlar. Medyamızın ‘amiral gemisi’ olan SÖZCÜ gazetesine ve yazarlarına şükranlarımızı sunuyoruz, hiçbir baskıya boyun eğmediğiniz için…Yüzlerce gazeteci işsiz, çalışan gazeteciler günü kutlandı ama hangi gazeteciler? Havuz medyası sahte rakamlarla Basın İlan Kurumu'nu hortumluyor." ifadelerini kullandı. 


 

Yorumlar (0)