Fahrettin Altun’dan Paylan’a “teklif” tepkisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, 1915 olayları hakkında Türkiye’ye iftira atıldığını ve Garo Paylan’ın TBMM’ye sunduğu kanun teklifinin hıyanet, dalalet ve gaflet olduğunu kaydetti. Türk milletinin bu ahlaksız teklif karşısında duracağını ifade eden Altun, bu kanun teklifinin, TBMM bünyesindeki vahametin ciddiyetinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

SİYASET 24.04.2022, 14:34 25.04.2022, 09:20
Fahrettin Altun’dan Paylan’a “teklif” tepkisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın TBMM’ye sunduğu kanun teklifi hakkında sert tepki gösterdi. Paylan’ın, “Ermeni Soykırımı tanınsın” teklifine karşın şunları dile getirdi: “1915 olayları hakkında tarihimize ve milletimize yönelik iftira atılmaktadır. TBMM’ye sunulan kanun teklifi adı altındaki teklif hıyanet, dalalet ve hatta gaflettir. Tarihsel gerçeklikten yoksun olan, uluslararası hukuk kapsamında da geçerliliği bulunmayan bu bühtanı reddediyoruz. Bu ifadeler tamamen hükümsüzdür.”



“Bu girişim kabul edilemezdir”

“Böyle bir girişim kabul edilemezdir. Ülkemize beslenen bu gayrimeşru fırsat, birlik ve beraberliğimize husumet olarak kullanılmıştır. Bu saldırı, Gazi Meclis’imizin çatısı altında yapılan vahametli davranışların gösterisidir. Türk milleti ve devleti, bu ahlaksızlık karşısında yek beden olarak duracaktır. Bu hadsizlik karşısında hukuki çerçevede de cevap verilecektir. İçine düşülen bu aymazlıkla emperyalist hesapların maşası olanlar, yeniden hezimete uğrayacaktır. Bilinmelidir ki bizim tarihimizde kara leke yoktur. Bu konuda daha önce defalarca hakikat çağrısında bulunduk. Ancak kendileri iftira ve yalanlarının ortaya çıkmasından korktukları için çağrılarımızı hep cevapsız bıraktılar.”



“1915 olaylarını istismar ediyorlar”

“1915 olaylarını istismar edip türlü şekillerde çarpıtıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyu gerçekle buluşturmak konusunda samimi gayretleri bulunur. Ermeni toplumu ile kanaat önderleri, tarafından memnuniyetle karşılanırken takdir de edilmektedir. Ancak öte yandan kötü niyetli kişiler, bu konuya akıl dışı ithamlarla yaklaşmaktadırlar. Bu insanlar birlik ve beraberliğimizi zehirlemeye çalışmaktadır. Biz, geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin her unsuruyla güven ve barış içinde yaşarken birliğimize kasteden her türlü saldırıyla tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kapsamda ASALA ve diğer Ermeni terör örgütlerinin şehit ettiği diplomatlarımızı anmak üzere bugün Viyana’da ergi açacağız ve panel düzenleyeceğiz. Bu şekilde kamuoyunda etki oluşturacağımıza inanıyoruz. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz.”

Yorumlar (0)