Evlatları dağa kaçırılan ailelerin ifadeleri, HDP davası dosyasına girdi 

Evlatları dağa kaçırılan ve HDP binaları önünde evlat nöbetinde olan ailelerin ifadeleri, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın dosyasında yerini aldı. 

SİYASET 23.06.2021, 16:18 24.06.2021, 17:41
Evlatları dağa kaçırılan ailelerin ifadeleri, HDP davası dosyasına girdi 

Anayasa Mahkemesi tarafından geçtiğimiz günlerde kabul edilen “HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesi” içerisine bir başlık daha eklendi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından hazırlanan iddianamenin içerisine, HDP tarafından terör örgütlerinin dağ kadrosuna katılması için dağlara gönderilen çocukların ve gençlerin ailelerinin ifadeleri de eklendi. Kişilerin kimlik bilgilerinin, katılım yerlerinin ve yıllarının ile kod isimlerinin de eklendiği dosyada dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı.



PKK’ya katılım yeri olarak HDP binası seçildi 

İddianame için hazırlanan tabloda adı geçen kişilerin, PKK’ya katılım yeri olarak HDP il ve ilçe başkanlık binalarının adres gösterildiği bilgisi yer aldı. 



Ciğerleri yanan ailelerin ifadeleri dosyaya girdi 

İddianameye yeni eklenen dosyada, 3 Eylül 2019 tarihinden bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasının önünde nöbet tutan ailelerin ifadeleri de yer aldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ayrı ayrı ifadeleri alınan kişilerden biri olan Hatice Ay, oğlunun 2015 senesinde PKK’ya katıldığını aktardı. 

Hatice Ay: “Oğlum, sabah ‘Arkadaşlarımın yanına gidiyorum.’ diyerek evden çıktı. Akşam da oğlumun, ismini bilmediğim arkadaşları kapımı çaldı. Birkaç kişinin oğlumu ve Recep isimli arkadaşını dağa götüreceklerini ama PKK’ya teslim etmeden önce HDP Bağlar İlçe Başkanlığı binasına götürdüklerini oradan da Sur ilçesinde bulunan Özgür Yurttaş Derneği’ne naklettiklerini söylediler.” 



“Oğlum, tanımadığım numaradan beni arayıp ‘Beni kurtarın’ dedi” 

Diyarbakır Anneleri’nden olan Gülbahar Teker: “Oğlum 2014 senesinde Batman’da kayboldu. Onu aramak için her yere gittim. Sonra tanımadığım bir numaradan bana mesaj geldi. Oğlummuş. Mesajı da ‘Batman HDP beni kaçırdı, beni kurtarın.’ şeklindeydi. Oğlumun, HDP tarafından kaldırıldığına ve zorla PKK’ya götürüldüğüne eminim.” 



“Kızım, PKK’ya katıldığında 15 yaşındaydı sonra 2017 senesinde teslim oldu” 

Evladı dağa kaçırılan annelerden Songül Demir: “Kızım, PKK’ya katıldığında 15 yaşındaydı. Elazığ HDP il binasından Tunceli kırsal kadrosuna götürmüşler kızımı. 2017 senesinde de kendi isteğiyle teslim oldu. Onlardan kaçtı ve güvenlik güçlerine teslim oldu. Kızım, terör örgütü ile ilgili bildiği her şeyi jandarma ve polise anlattı. Benim kızım gibi dağa kaçırılan çocukların ailelerinin Diyarbakır HDP binasının önünde oturma eylemi yaptığını duyunca oğlum ve ben de eyleme katıldık.” 

Yorumlar (0)