Eski CHP'li Sevigen zehir zemberek konuştu: Ömür boyu iktidara gelemeyiz

Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen, katıldığı programda seçimin ardından depremzedelere yönelik sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin “O insanları suçladığımız sürece ömür boyu iktidara gelemeyiz” dedi.

SİYASET 17.05.2023, 11:13 17.05.2023, 11:18 Şeyda Gül
Eski CHP'li Sevigen zehir zemberek konuştu: Ömür boyu iktidara gelemeyiz

Eski devlet bakanı ve CHP ile Mehmet Sevigen, katıldığı CNN Türk yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Yanlışlığın Kadir Bey'in yanındaki bürokratlardan kaynaklandığını ifade eden Sevigen, gerçekten oradaki insanlara yapılanların kötü bir davranış olduğunu söyledi. “Keşke yardım etmeselerdi, bu yardım Allah'la kulun arasında” sözleri ile sitem eden Sevigen, devletin yardım ettiğini ve kurumların yardım istediğini söyledi. Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğini hatırlatan Sevigen, ülkenin önceden böyle olmadığını ne zaman bu kadar nefret edildiğini bilmediğini söyledi.

Kabahat muhalefet partisinde

Bu olayın kabahatinin büyük çoğunluğunun muhalefet partisinde olduğunu dile getiren Sevigen, “Deprem bölgesi şuna inanmadı, Kemal Kılıçdaroğlu “bedavaya vereceğim” dedi, ancak Erdoğan'ın yapacaklarına inandıkları için verdiler” dedi.

Tayyip Bey'e oy verdiler diye düşmanımız mı?

Her ne kadar gerçek bir algı yapmaya çalışılsa da İzmir'deki ve Van'daki depremlerde hükümetin bir anda devreye girdiğini ve kısa sürede verilen sözleri tuttuğunu belirten Sevigen, “Tayyip Bey'e oy verdiler diye düşmanımız mı” sorusunu sordu.

O insanları suçladığımız sürece ömür boyu iktidara gelemeyiz

Bakanların deprem bölgesine gidip gece gündüz orada yattığını ifade eden Sevigen, Kemal Kılıçdaroğlu ile bölgeye gidenlerin kırk haramiler gibi tur atıp geri döndüğünü söyledi. O bölgelerden gösterilen milletvekillerinin çoğunun da CHP'den olmadığını ifade eden Sevigen, orada bulunan insanların gerçekten çok yaralı olduğunu vurguladı. Daha mezarlarını bulamayanın insanların var olduğunu hatırlatan Sevigen, “Gidip onlara sarılın gönüllerini alın” önerisinde bulundu. Oradaki insanlar suçlandığı sürece CHP'nin ömür boyu iktidara gelemeyeceğini dile getiren Sevigen, o tweeti atanların da CHP'ye oy vermediğini söyledi.  Bu tweetlerin çoğunun yurt dışında ve Tayyip Erdoğan'ın düşmanlığından yapıldığını ifade eden Sevigen, hatadan bir an önce dönülmesi önerisinde bulundu.

 Kılıçdaroğlu'nun depremzede mesajı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tekirdağ'daki olay çıkmadan önce açıklama yapması gerektiğini dile getiren Sevigen, konunun geç değerlendirildiğini söyledi. Genel başkanın hem kurumu hem de halkı koruması gerektiğini belirten Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun bunu yapamadığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun “Buradayım” çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, belediye başkanlarına, üyelere ve partililere “Ben seçimi kaybetsem bile gitmeyeceğim” dediğini hatırlatan Sevigen, bir yıl daha buradayım feryadının yersiz olduğunu söyledi. İlk defa bir genel başkanım bu kadar enteresan olduğunun ifade eden Sevigen, “Ben kaybettiğim için özür diliyorum, o masaya öyle vururken de arkadaşlarına gözdağı verilir mi ya” dedi.

Bu tavrım bile insanları korkutmuş olabileceğinin üzerinde duran Sevigen, “İntikam mı alacaksınız, hesap mı soracaksınız milletten?” ifadesini kullandı.

CHP'de fatura kampanya ekibine kesildi

Asıl istifa etmesi gereken kişinin CHP lideri Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Sevigen, “Ekrem Bey ve Canan Hanımı çağırmış, onlar da bir araya gelmek istemiyorlar, anlaşamıyorlar. Anlaşamadıkları için Mehmet Ali Bey'i göndermiş” ifadelerine yer verdi.

"Kavgalı eve kız vermezler, kavgalı partiye de oy vermezler” sözünü hatırlatan Sevigen, ilk defa bir şansın olduğunu ve o şansı kaybettiklerini söyledi.

HDP ile beraber CHP'nin oy alamayacağını vurgulayan Sevigen, “Terörle aramıza mesafe koymazsak şansımız yok” dedi.

Yorumlar (0)