Eski CHP'li Çelebi: Cumhur İttifakı daha güvenilir

Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılması sonrası partisinden istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’na kıyasla daha çok güven verdiğini söyledi. 

SİYASET 27.07.2022, 16:35 28.07.2022, 09:11
Eski CHP'li Çelebi: Cumhur İttifakı daha güvenilir

2018 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde, CHP’nin İzmir adayı olarak milletvekili seçilen Mehmet Ali Çelebi, Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılışı sonrası kendisi de partisinden istifa etmişti. Memleket Partisi’ne dâhil olmasına rağmen Muharrem İnce ile de arası açılan Çelebi, yeni partisinden de istifa ederek bağımsız milletvekili olmuştu. 

“Milli konularda hiçbir zaman taviz vermedim, bundan sonra da vermem”

Kısa süre önce yeniden CHP’ye geri dönmek istediği ancak Kemal Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiği iddia edilen Çelebi, sosyal medya hesabı üzerinden Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’nı kıyaslayarak, dikkat çekici mesajlar verdi. Twitter’da açıklamalarını paylaşan Çelebi, “Görüşlerimi ve düşüncelerimi, birileri alınacak, kırılacak diye belirlemem. Milli konularda hiçbir zaman taviz vermedim, bundan sonra da vermem. Bazı soran vatandaşlarımız olmuş, açık şekilde söyleyeyim. Şu an Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’ndan daha fazla güven vermektedir. Başınızı kuma gömmeyin, vatandaşlarımızı fikir açıklayın” ifadelerini kullandı. 


 

Altılı masayı da eleştirmişti

2 Temmuz’da da altılı masaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelebi, “Altılı masa, tutarsız açıklamalara son verip söylem birliği için adım atacakmış. Bu kadar farklı konularda farklı fikirlerin ortaya atıldığı bir ortamda bunu nasıl başaracaksınız? Buna gerçekten inanıyor musunuz?” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)