Eski AKP’li vekilden Gezi eleştirisi: Vicdansız hüküm

Gezi parkı eylemleri sonrasında görülen davada çıkan karar sonrasında AKP'nin eski İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya platformu üzerinde gerçekleştirdiği paylaşımda ortaya çıkan sonucu eleştirdi.

SİYASET 27.04.2022, 12:08 28.04.2022, 09:44
Eski AKP’li vekilden Gezi eleştirisi: Vicdansız hüküm

Gezi parkı eylemlerinin davasında verilen tutuklama ve mahkûmiyet kararlarını eleştirilen 25. ve 26. Dönem AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, bunun yanı sıra 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak İstanbul seçimlerinin iptalinin olduğu zaman AKP’nin takındığı tavırla alakalı olarak paylaşımlar yaptı. Hüseyin Kocabıyık sosyal medya platformu üzerinde yayımladığı paylaşımlarla yargıya eleştiride bulunarak, "Yaşantımız süresince Menderes’in ölümüne sebep olan savcı ve hakimlere lanet ettik fakat şu anda onların aynısı gibi olan acımasız kararlar veriyorlar. Verilen hukuka aykırı sonuçlarla savcıları, hakimler ve bizi bunun yanı sıra yaşantımızı vakfettiğimiz kutsal değerlerimiz de dahil olmak üzere ne varsa hepsini savunamaz duruma sokuyorlar" ifadelerini kullandı.

"Geçmişte yapılan başarılarımızı yıkıyorlar"

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yargıya yaptığı eleştirilerde hukukun dışında olan kararlarla tüm düşünceleri ve savcı hakimleri savunmasız duruma soktuklarını belirten Hüseyin Kocabıyık, " Kararı veren bu kişiler aslında geçmişte elde ettiğimiz tüm başarılarımızı yıkıyor, katlediyor. Yaşanan bu yıkımın durdurulması için uğraşacak güçten yardım istiyoruz." sözlerine vurgu yaptı.

"Kutsalımızı savunmasız duruma düşürdüler"

Hüseyin Kocabıyık'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımların bazıları şu şekilde:

"Yaşadığımız durum nasıl bir kader! Tüm yaşantımızda CHP tarafından 1946'da gerçekleşen seçim hilesine eleştiride bulunduk. 2019 senesinde olan seçimlerde İstanbul'da aynısını bizler yaptık. Yaşantımız süresince Menderes'i ipe götüren savcılara ve gaddar hâkimlere lanet ettik. Şu anda da bizler onların aynısını yaparak acımasız hükümler veriyorlar.

Hukuka aykırı bir şekilde alınan kararlarla beraber bizleri, savcı ve hâkimleri, yaşantımızı adadığımız kutsal gördüğümüz tüm değerlerimizi savunamaz bir şekle soktular. Verilen kararın sahibi olan kişiler geçmişte yaptığımız tüm başardığımız şeyleri yıkıyorlar. Yaşanan yıkımı durdurabilecek olan yönetim ortadadır ve ondan yardım istiyoruz.

Bu paylaşımlarımı hiç kimse farklı bir yöne götürmesin. AK partinin kuruluş beyannamesi şu an benim söylediklerimin kaynağıdır. Bizler bu partide her zaman düşüncelerimizi hür bir şekilde beyan ettik, ederiz. Şu an yazıp paylaştıklarım ilkeseldir." diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)