Erdoğan’ın ‘helallik’ sözlerine yanıt: "Getir sandığı helalleşelim!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile bayramlaşma sırasında esnaftan helallik talebine muhalefet erken seçim çağrısıyla yanıt verdi.

SİYASET 14.05.2021, 20:25 16.05.2021, 09:20
Erdoğan’ın ‘helallik’ sözlerine yanıt: "Getir sandığı helalleşelim!"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatıyla video konferans yöntemiyle yaptığı bayramlaşması esnasında sarf ettiği sözlerine muhalefetten eleştiriler geldi.

Erdoğan’ın sözleri…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni ihracat rakamları ve sanayi üretimi her ay yeni rekorlar kırarak olumlu bir yönde gidiyor. Turizm sektörüne ve kısıtlamalardan etkilenen esnafın bir kısmına bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri amacıyla her türlü gayretin içindeyiz. Buna karşın sıkıntıda olan esnafımız, insanlarımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz.” demişti.

Akşener: Madem helalleşmek istiyorsun, getir sandığı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın yaptığı bu açıklama sonrası sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan, sen belki unutmuş olabilirsin ancak siyasetçi milletle kürsülerde değil sandıkta helalleşir. Madem ki helalleşmek istiyorsun, getir sandığı, korkma helalleşelim. Zor durumda olan esnafla, çiftçiyle, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim.”

Kılıçdaroğlu: Kesinlikle helalleşelim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda, “Kesinlikle helalleşelim. Erken seçim çağrısı yapıyorum. Hemen! Seçim.” dedi.

Davutoğlu: Helallik istendiğine göre veda zamanı geliyor

Eski Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Helallik istendiğine göre iktidara veda zamanının geldiğini anladınız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)