Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: “Sen, milli güvenlik sorununa dönüştün” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa mesajı veren Erdoğan, yasama yılı bitmeden işlemlerin tamamlanmasını istediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu için ise “Milli güvenlik sorununa döndü.” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 06.10.2021, 14:05
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: “Sen, milli güvenlik sorununa dönüştün” 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27. Dönem 5. Yasa Yılı’ndaki ilk grup toplantısında mikrofonların karşısına geçti. Milletvekillerine ve parti üyelerine seslenen Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“Geçtiğimiz dönemde çok çalıştınız. Bundan sonra da hem şehirlerde hem de Meclis’te çalışmaya devam edeceğinize inanıyorum.” ifadeleri ile parti görevlilerine hedefi gösteren Erdoğan, “Bu Meclis, milli mücadeleyi zafere taşıyan meclistir.” sözlerini sarf etti. 

Anayasa hakkında kesin mesajlar verdi 

Gündeminde çoğunlukla yeni anayasa olan Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şu şekildeydi: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile uyum aşamasında en üst seviyeye çıktık. Bu meclis, ilk sivil anayasasını yakında oluşturacaktır. Diğer partilerin de anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırmalı ve yasama yılı bitmeden meclis bünyesinde bu işi neticeye bağlamalıyız. Tabi diğer partilerin de anayasa tekliflerini kamuoyuna açması gerekiyor. Günü kurtarmak için aklına gelen ilk şeyi söylememeli kimse. Bunu yapandan siyaset insanı olmaz. Tabi burada biz yeni anayasadan bahsederken birileri de çıkıp ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi değiştiririz.’ diyor. Böyle diyerek de PKK güdümünde siyaset yapmaya göz kırpıyor. Bu fikir Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu yoksa CHP’nin mi fikri? Eğer fikir CHP’nin genelinden çıktıysa bu, ülkemiz için çok büyük bir problemdir çünkü artık CHP, HDP vesayetine girmiş anlamına gelir. Fakat Kılıçdaroğlu’nun kendi fikriyse de kendisinin şahsı ile karşı karşıyayız demektir. Tarih, cumhuriyetin en eski partisi CHP’den de HDP gibi terör örgütü kuklası olanlardan da elbette hesap soracaktır.” 



“Türkiye, yoksullukların ülkesiyle dünyanın en güçlülerinden oldu” 

Erdoğan: “Türkiye, yoksullukların ve yoklukların ülkesiyken hem bölgesinin hem de dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline geldi. Ülkemizin bu günlere hangi zorlukları aşarak geldiğini asla unutmayız. 2023 senesi de yalnızca Cumhur İttifakı ile güçlü ve büyük Türkiye’nin inşasını yapmayacaktır. Aynı zamanda muhalefet partilerinin de prangadan kurtuluşunun müjdesini verecektir.” 

“HDP, bu hanımefendiyi veto etmiştir” 

Erdoğan: “Bir de CHP’nın başını çektiği ittifak ortağı olan hanımefendi var. HDP’nin Millet İttifakı’nın ortağı olduğunun inkarı, mümkün olmayan bir gerçektir. IYİ Parti ise bu gerçek karşısında kördür. Kendisinin başbakanlığa talip olması da bu trajikomik görüntü ile ilgilidir. HDP tarafı, bu hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek kendisini veto etmiştir. Akşener ise hayali bir makama talip olmuştur. Gavurun kılıcını çalan bir anlayışla yapılan işin adı muhalefet olamaz. Olsa olsa bu ülkeye ve millete düşmanlık olur.” 



“Uyuşturucu arıyorsan aynaya bak” 

Erdoğan: “Bay Kemal, AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden bir insan bulamazsın; böyle bir iftirayı da AK Parti’ye atamazsın. Eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. Kılıçdaroğlu, artık milli güvenlik sorununa dönüşmüştür. Türkiye'de iktidar sorunu yoktur fakat ciddi manada muhalefet sorunu vardır. Sorarım size: Nerede dikili taşınız var? İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerini kazandınız. Asfaltları bile yenileyemiyorsunuz. Nerede bu belediyeler? İstanbul’da Merkez Bankası binası yapıldı tamı tamına 72 kat. Biri de çıkıp, ‘Göreve geldiğimde orayı öğrenci yurduna dönüştüreceğim.’ dedi. Merkez Bankası’nı İstanbul’a taşıyacağız. Senin gücün oraya yetmez. Kendisinin aklı erse New York’ta yaptığımız Türkevi binasını da yurt yapacağını söylerdi. Orası da 36 kat. ‘Bu iktidar fabrika açmadı.’ diyorlar. Daha geçen gün 26 adet fabrika açılışını ben yaptık. Senin aklın bu işlere ermez Bay Kemal. Sen zaten fabrika görsen de başka şey zannedersin.” 

“Yurt sorunlarının sebebi, başvuruların üst üste gelmesi” 

Erdoğan: “Bugün burada özellikle öğrenci yurtları hakkında da konuşmak istiyorum. Bu sene ortaya çıkan karmaşanın sebebi geçen seneki ve bu seneki başvuruların üst üste binmesi ve oluşan yoğunluk. Ülkemiz, dünya genelinde en çok öğrenci yurdu kapasitesine sahip olan ülkedir. 110 bin kapasite daha ilave edeceğiz. Ülkemizde 1 milyonun üzerinde yurt kapasitesi mevcut. Öte yandan bu kapasite Almanya’da 290 bin ve İtalya’da da 91 bin.” 

“Üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakmayacağız” 

(Boğaziçi Üniversitesi Rektörü’nün protesto edilmesi hakkında) Erdoğan: “Kendi hocasına bile saygısı olmayan bu tipleri öğrenci olarak kabul etmiyoruz. Terörist tiplilere arka çıkılıyor. Ama bizler üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakmayacağız.” 

Yorumlar (0)