Erdoğan’dan turizm vurgusu: “Kalfalık bitti, ustalık dönemi başladı”

Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Turizm alanında artık kalfalık ve çıraklık zamanını tamamladık. Şimdi ustalık aşamasında ilerliyoruz." dedi.

SİYASET 29.11.2022, 15:29 29.11.2022, 15:34
Erdoğan’dan turizm vurgusu: “Kalfalık bitti, ustalık dönemi başladı”

Ankara’da Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmde çıraklık ve kalfalık döneminin bittiğini artık ustalığa geçildiğini ifade etti. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

“Bu sene daha iyi yerlere geleceğinin habercisi”

AK Parti döneminde turizm açısından birçok adım atıldığını aktaran Erdoğan, “Ülkemiz dünyanın bütün güzelliklerini kendi içerisinde bir araya getirmiş hazineyi barındırmaktadır. Dünya üzerinde turizm sektöründe büyük atılımlarda bulunulduğu dönemlerde bizler her zaman süreci geriden izledik. Ancak bizler ilk defa Özal zamanında atılımı başlattık. Daha sonra AK Parti zamanında da bu atılımlara hız verdik. Türkiye'nin 2021 senesinde turist karşılama miktarında dünyada dördüncü, turizm gelirinde ise sekizinci sıraya çıkmış olması bu sene çok daha yüksek yerlere geleceğinin habercisi olarak görülmektedir.

Hem turizm geliri noktasında hem de turist sayısında zirve noktaya ulaştık. Yatırımlarımız sürdürülüyor. Turistler tarafından yapılan harcamanın bin doları görmesi sergilenen emeklerin karşılığının verilmeye başladığının göstergesi olarak göze çarpmaktadır” dedi.

“Turizm alanında gücümüzün farkındayız”

Sağlık turizminde de gelişmelerin sürdüğüne işaret eden Erdoğan, “Turizmde bizlere rakip olan ülkelerin küresel kriz nedeniyle irtifa kaybettiği bu zamanda dünya liderliğine gelme planımız gayet açıktır. Yalnızca turizm alanında 143 bin yatak oranını aşkın yatırımlar sürdürülüyor. Terörden temizlenen Güney Doğu Anadolu bölgesi de buralardan bir tanesidir. Sağlık turizmi de bu alanlardan biridir.

Van’dan Bursa’ya, İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar birçok kentimiz kendi başına bir turizm değeri olarak görülmektedir. Turizm alanında gücümüzün gün geçtikçe farkına varıyoruz. Turizm sektöründe artık kalfalık ve çıraklık zamanını tamamladık, ustalık dönemindeyiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)