Erdoğan’dan “Tank Palet Fabrikası satıldı” iddialarına tepki: Özür borçlular

Tank Palet Fabrikası'nın satıldığına dair iddialara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söylediklerinin doğru olmadığını hepimiz gördük. Ancak bir yarım ağızla da olsa özür dileme yetkinliğini göstermediler" dedi.

SİYASET 09.01.2023, 14:23 09.01.2023, 14:38
Erdoğan’dan “Tank Palet Fabrikası satıldı” iddialarına tepki: Özür borçlular

Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesinde bulunan BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'ne katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar:

“Ek yetenekler getirildi”

Obüslerin ateş gücünün arttırıldığına değinen Erdoğan, "Obüsler için ek yetenekler getirilmiştir. Bunlar içerisinde yeni nesil yardımcı gücü, uzaktan kumandalı silah, otomatik yangın söndürme, otomatik mühimmat yükleme ve yeni nesil atış kontrol gibi birden fazla unsur yer alıyor. Transmisyon ve motor hususunda gerçekleştirdiğimiz yerlileştirme çalışmalarını 2 yıl içinde bitirmiş olacağız. Karşımıza getirilen lisans konusunu da tamamen çözmüş olacağız. Yeni Altay tanklarının son testlerini bitirdikten sonra proje paydaşlarımızla seri üretimi başlatacağız” dedi.

“Yabancı ekonomistlerden destek istiyorlar”

Bütün projeler adına çalışmalar ciddi emekler sağladıklarını ifade eden Erdoğan, “Bazı kişiler ona ‘fabrikalar buna satıldı’ diye konuşuyor. Bu söylemlerine hedef olarak belirlenen Arifiye fabrikası ordumuzun gereklerini karşılamaya devam ediyor. Sıradan işletme devir çalışmalarını farklı yerlere çekerek sermaye düşmanlığında bulunanlar İngiltere, Almanya gibi ülkelerin kapılarında gezerek yabancı ekonomistlerden destek istiyorlar. Bizler ise yerli mühendislerimiz ile beraber dev eserler ortaya çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.

“Özür borçlarını ödemeliler”

Yalanları ve iftiraları deşifre etmek üzere çalışmaya devam edeceklerini aktaran Erdoğan “İşten atılacaklar diye konuştukları fabrika çalışanları da işlerine devam ediyor. Fabrika ile ilgili söylediklerinin doğru olmadığını ortaya çıkardığımız kişiler yarım ağızla bile olsa bir özür dileme yetkisini göstermediler. Görülen bu hazin meseleyi bir pişkinlik şeklinde milletimizin düşüncesine bırakıyoruz. Teslimatın ardından ısrarlı bir şekilde yalan söyleyenlerin halkımıza karşı özür borçlarını ödemeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“İhracat zirveye oturdu”

Savunma sanayisinde faaliyetlerin durdurulmayacağını söyleyen Erdoğan, “2002 yılında savunma sanayii sektöründe yalnızca 56 firma çalışma sağlarken mevcut durumda bu miktar 2 bini geçti. Bundan 20 sene öncesinde yalnızca 248 milyon dolar olarak belirlenen savunma ihracatımız, geçtiğimiz yıl 4 milyar 400 milyon dolar rakamıyla zirveye oturdu. Savunma sanayi sektöründe araştırma geliştirme için ayrılan miktarın senelik 49 milyon dolardan, 1,5 milyar dolara çıkarıldığı günlere geldik” ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)