Erdoğan’dan noktayı koydu: 28 Mayıs'ta kibir abidelerine 'yeter' diyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda siyasi tercihinden dolayı depremzedeleri linç edenlerin bu sırra hiçbir zaman erimediğini belirterek “İnşallah 28 Mayıs’ta bu kibir abidelerine hep beraber 'yeter' diyeceğiz” dedi.

SİYASET 21.05.2023, 10:06 Şeyda Gül
Erdoğan’dan noktayı koydu: 28 Mayıs'ta kibir abidelerine 'yeter' diyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ikinci tur için paylaşımda yaptı. Anadolu irfanının sembol isimlerinden merhum Neşet Ertaş'ın yürek tellerini titreten o güzel türküsünü siyasette rehber edildiğini ifade eden Erdoğan, “Dost elinden gel olmazsa varılmaz” dedik, “rızasız bahçenin gülü derilmez” dedik, “kalpten kalbe bir yol vardır görülmez” dedik” dedi.

Milletle arasında kurduğu gönül köprünün sarsılmasına asla izin vermediklerini dile getiren Erdoğan, hayatın her safhasında milletle hep muhabbetin ve kardeşliğin diliyle konuştuğunu söyledi. Ancak vatandaşa tepeden bakanların bunu hiçbir zaman göremediklerini söyleyen Erdoğan, anlayamadıklarını belirtti.

Başarısızlıklarının sebebini kendilerinde aramak yerine insanlarımıza suçladılar

Siyasi tercihinden dolayı depremzedeleri linç edenlerin, bu sırra hiçbir zaman elemediğini belirten Erdoğan, “Başarısızlıklarının sebebini kendilerinde aramak yerine her defasında insanımızı suçladılar” ifadelerini kullandı.

“Bir ‘’yol kazası” olarak gördükleri çok partili demokrasiye geçtiğimiz 14 Mayıs 1950’den beri, maalesef bu kötü huylarından hiç vazgeçmediler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı kibirli tavrı bugün de inatla sürdürdüklerini dile getirdi. Sandıkta tecelli eden iradeye saygı duymadıklarını belirten Erdoğan, sırf bu yüzden insanlara cahil diyerek tahrik ve tahkir ettiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatlarında bir kez olsun “Biz nerede yanlış” yaptık sorusunu kendilerine sormadıklarını kaydetti.

Korku siyasetiyle vatandaşın oyunu olabileceklerini düşünüyorlar

Milletin gördüğünü kazanmak yerine nefret söylemlerine sarıldıklarını ifade eden Erdoğan, korku siyaseti izleyerek vatandaşı ve gençlerin oyunu alabileceklerini düşündüklerini söyledi. “İnşallah 28 Mayıs’ta bu kibir abidelerine hep beraber “yeter” diyeceğiz” ifadelerini kullanan Erdoğan,  85 milyon olarak sandığa, iradeye ve geleceğe sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)