Erdoğan’dan beyin göçü açıklaması: "Tersine çeviriyoruz"

Gençlerin kendilerini geliştirmek adına beyin göçü yapmasına karşı olmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu durumu destekliyoruz. Ancak bizler teknolojik ve bilimsel noktalarda verdiğimiz desteklerle bu durumu tersine çeviriyoruz” dedi.

SİYASET 28.12.2022, 15:31
Erdoğan’dan beyin göçü açıklaması: "Tersine çeviriyoruz"

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Türkiye bilim noktasında cazibe merkezi haline gelecek”

Beyin göçü konusuna değinen Erdoğan, "Genç beyinlerimizin kendilerine farklı bir şeyler katmak ve geliştirmek adına yurtdışına gitmek istemelerine karşı durmuyoruz. Biz bu durumu tam tersine destekliyoruz. Bu konu ile ilgili Çin örnek gösterilebilir. Mevcut durumda Çin'in başarıyı elde etmesindeki en büyük nedenlerden bir tanesi olarak, yurtdışına okumaya ve öğrenmeye gitmiş olan gençlerin, geri ülkelerine gelerek verdikleri katkı gösterilmektedir. Bizler oluşturduğumuz programlarla ve ülkesine geri gelen araştırmacılarla beraber bilimi güçlendiriyor ve beyin göçünü tersine çeviriyoruz. TÜBİTAK ile beraber bu noktada yol haritamızı çizdik. Yalnızca gençlerimizin yurt dışında kendisini geliştirmesine destek vermekle kalmıyor, Türkiye'yi, bilim insanları adına bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Dünya İHA’ları konuşuyor”

Dünya genelinde İHA’ların başarısının konuşulduğunu aktaran Erdoğan, "Ödül almış olsun almamış olsun. Bilim insanlarımızın hepsi ülkemizin müreffeh geleceği adına kesintisiz çalışıyor. Ülkemizin attığı milli teknoloji hamlesi adımı işe beraber dünya genelindeki ilk 10 ekonomiye girme planımıza adım adım yaklaşıyoruz. Teknoloji geliştirmek için çalışan insanlarımıza verdiğimiz destek açıktır. Şimdi bilime sağladığımız desteğin meyvelerini bir bir topluyoruz. Dünya, üretip ve geliştirdiğimiz insansız hava araçlarının başarılarını konuşuyor. Togg banttan indiği zaman hep birlikte gurur duyduk. Şu an orada 1400 gencimiz çalışma sağlıyor” şeklinde konuştu.

“3 öğrenciyi Antarktika Bilim Seferi'ne yolluyoruz”

Teknoloji ve bilimde şahlanışa geçildiğini ifade eden Erdoğan, “Bu sene düzenlenen TEKNOFEST'te, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması finalistlerinden seçmiş olduğumuz 3 kişiyi Antarktika Bilim Seferi'ne yolluyoruz. Bu coğrafya yeniden teknoloji ve bilimin merkezlerinden bir tanesi olacaktır" dedi.

Yorumlar (0)