Erdoğan: Yarını hallettikten sonra İstanbul'u bunlardan alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda yapılan mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu'na çattı. Kendi belediye başkanlığı döneminde Haliç'in temizlendiğini ancak İmamoğlu zamanında yeniden eski halinde döndüğünü söyleyen Erdoğan, "Önce yarına bakalım. Sonra da bunlardan İstanbul'u alacağız." vurgusunu yaptı.

SİYASET 13.05.2023, 17:51 Hakan Öksüz
Erdoğan: Yarını hallettikten sonra İstanbul'u bunlardan alacağız

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda yapılan mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi bir seçime doğru gittiklerini söyledi. Kendisinin belediye başkanlığı dönemini hatırlatan Erdoğan, "İstanbul adeta azap içindeydi. Şehri devraldıktan sonra Fatih'in emanetine uygun eserlerle doldurduk. Haliç'in pisliğini temizledik." dedi.

"2024'te İstanbul'u bunlardan almamız lazım"

Genç CHP'lilere bu hizmetleri anlatmak gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Haliç'te balık bulamazdınız o zamanlar. Boğaz'ın suyunu Haliç'e bağladık. O pis kokusu nedeniyle kimsenin yanaşmadığı Haliç'i kurtardık. Şu an orası tertemiz. Beyefendi (İmamoğlu) gelince Haliç tekrar eski durumuna döndü. Önce yarını halledelim. Daha sonra 2024'te İstanbul'u bunlardan almamız lazım." şeklinde konuştu.

"Meral Hanım, kumar masasına neden döndün?"

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, "kumar masası" benzetmesi yaparak terk ettiği altılı masaya dönmesini eleştiren Erdoğan, "Meral Hanım, kumar masasında olmayacağınızı söylemiştiniz. 'Noter masasında yokuz' demiştiniz. Niye döndünüz? Bunlara güvenilir mi? 'Seçimi kazanalım da ne olursa olsun' kafasındalar. Masanın bir ortağı, üç gün boyunca Meral Hanım hakkında neler neler demişti, hatırlayın. Masaya dönünce ise pişkince tavır değiştirdiler." dedi.

Yorumlar (0)