Erdoğan Ukrayna'ya gidecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'da Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı'na katılmak üzere yarın bu ülkeye gidecek.

SİYASET 02.02.2020, 16:07
Erdoğan Ukrayna'ya gidecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı dolayısıyla yarın Ukrayna'ya resmî ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in başkanlıklarında, ilgili bakanların katılımıyla Kiev'de gerçekleştirilecek Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı'nda, ikili ve bölgesel meseleler tüm ayrıntılarıyla eni-konu edilecek.

Ziyaret dolayısıyla Kırım Tatar soydaşlarının durumu hakkında da fikir teatisinde bulunulacağı belirtilen açıklamada, Ukrayna ile stratejik ortaklık ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik yeni iş birliği imkanları masaya yatırılacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, Türkiye-Ukrayna İş Forumu'nda iş insanlarıyla bir araya gelmeleri de bekleniyor.

Yorumlar (0)