Erdoğan, Ukrayna dönüşü konuştu: Kılıçdaroğlu'na bedel ödetilmeli!

Ukrayna dönüşü gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile ilişkilerin düzeltilmesinden Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerindeki indirimlere kadar birçok konuya değindi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun YSK ile ilgili kullandığı ifadeleri şaşkınlıkla karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, "YSK hukuk süreci başlatarak bu adama dersini vermeli." dedi.

SİYASET 19.08.2022, 18:57 19.08.2022, 19:05 Hakan Öksüz
Erdoğan, Ukrayna dönüşü konuştu: Kılıçdaroğlu'na bedel ödetilmeli!

Ukrayna'nın Lviv kentine giderek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres ve Ukrayna lideri Zelenski ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. İsrail ile normalleşme sürecinin resmen başladığını kaydeden Erdoğan, "Bu, siyaset odaklı bir süreçtir. Günümüzün siyaseti bunu gerektiriyor. Siyasette küslük diye bir şey yok. Sürekli barış peşinde koşmak ve her türlü görüşmeye hazır olmak gerekiyor." dedi.

"Mısır ve Suriye ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz"

Mısır ile ilişkilerin de henüz istenen seviyede olmasa bile geliştiğini vurgulayan Erdoğan, "Mısır ile ilişkilerimiz ilk etapta bakanlar düzeyinde devam edecek. Daha sonra üst düzey görüşmelere geçilecek. İki halk kardeş, onlarla dargın olmamızın mümkünatı yok. Dolayısıyla tıpkı İsrail ile olduğu gibi Mısır ile de ilişkileri geliştirmeye bakmalıyız. Buna Suriye'yi de dâhil edebiliriz. Suriye ile ilişkilerimizi de geliştirerek tüm bölgede barışı ortamını tesis etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu'nun hayatı yalan dolan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bizde bulunan seçmen bilgilerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bile sahip değil." şeklindeki ifadelerine de değindi. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarını şaşkınlıkla takip ettiklerini belirten Erdoğan, "Onun hayatı yalan dolan. Bahsettiği şeylerin gerçek olduğunu düşünmüyorum ama yine de YSK bu durumla ilgili hukuk süreci başlatmalı. Bu adama bedel ödetilmeli. Hakimlere de savcılara da sallıyor ama kimseden çıt çıkmıyor. Nedense korkuyorlar ondan. Kimse yargıya yönelik bu tarz açıklamalarda bulunamaz. Dolayısıyla kimsenin çekinmesine lüzum yok, anayasa sizi koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi politikasından bahsetti

Ekonomide istikrarlı bir yapıyı tesis etmek etmek için Türkiye Ekonomi Modeli projesine giriştiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Serbest piyasa ekonomisinden taviz verildiğine dair iddialar duyuyoruz. Kesinlikle böyle bir şey yok. Jeopolitik gelişmelerin ve koronavirüs salgını gibi dünya çapında etkili olan durumların ortaya çıkardığı fırsatlardan yararlanmak istiyoruz. Yüksek enflasyonla savaşırken bir taraftan da vatandaşlarımızı rahatlatacak tedbirler alıyoruz. Ülke çapında yaklaşık 1400 adet Tarım Kredi Kooperatifleri marketi var. Bu marketlerde satılan birçok üründe indirim başladı. Bu indirimler, diğer zincir marketleri de harekete geçirerek fiyatlarda önemli bir düşüşü sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)