Erdoğan: Türkiye 10'a girecek!

Partisinin Balıkesir, Tokat, Osmaniye ve Tunceli teşkilatlarının 7. Olağan İl Kongreleri'ne video konferans yöntemiyle uzaktan katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesi içine sokmakta kararlı olduklarını ifade etti.

SİYASET 10.02.2021, 16:36 11.02.2021, 09:44
Erdoğan: Türkiye 10'a girecek!

Milletin huzuruna, Türkiye'nin esenliğine, Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliğine kasteden hiç kimsenin toplum nezdinde itibar bulamayacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artık köhne siyaset üslup ve tarzının işinin daha zor olduğunu, 40 benzemezin aynı torbaya sokulmaya çalışıldığı ittifak çabalarının bu gerçeği değiştirmeye yetmeyeceğini ifade etti.

Milletin 2023 hedeflerini işaret ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin ekonomiden demokrasiye kadar tüm alanlarda en üst lige çıkmasını tanımlayan 2023 hedeflerinin en kritik dönemecinin 2023 seçimleri olduğunu dile getirdi.

Tarihin her döneminde ülkenin bayrağını en üstteki burca dikmek için kendini öne atan birilerinin olduğunu, Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te, Osman Bey'in Söğüt'te, Murat Hüdavendigar'ın Kosova'da, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da, Yavuz Sultan Selim'in Sina Çölü'nde, 4. Murat'ın Bağdat'ta, Gazi Mustafa Kemal'in İstiklal Harbinde, Adnan Menderes'in çok partili hayata geçişte zaferlerini hep bu şekilde gerçekleştirdiğini anlatan Recep Tayyip Erdoğan, bir sonraki nesile 2053 vizyonunu gerçekleştirebilecekleri bir Türkiye emanet edeceklerinin altını çizdi.

İçerde ve dışarda maruz kalınan saldırıların arkasında Türkiye'yi yine küresel güç dengelerinin dışında tutma niyeti bulunduğunu ancak bu kez başaramayacaklarını belirten Erdoğan, milletin vaktini ve enerjisini iç çekişmelerle heba ederek Türkiye'ye kendi planlarına göre istikamet biçemeyeceklerini vurguladı.

Ekonomiden kalkınmaya, demokrasiden özgürlüğe kadar elde edilen kazanımlara sahip çıkılacağını ve ülkeyi dünyanın en büyük 10 devleti arasına sokmakta kararlı olduklarını kaydeden Erdoğan, en temel insani ihtiyaçlarını giderecek altyapısı bile bulunmayan bir ülkeden bugünlere nasıl gelindiyse, ilk 10'a girilecek günlerin de geleceğini söyledi.

Yorumlar (0)