Erdoğan, Tokat Havalimanı açılışında konuştu: Hayat pahalılığını çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat Havalimanı açılışında yapmış olduğu konuşmada, yaşanan ekonomik zorlukların farkında olunduğunu söyleyerek kısa sürede hayat pahalılığının çözüleceğinin altını çizdi.

SİYASET 25.03.2022, 18:53
Erdoğan, Tokat Havalimanı açılışında konuştu: Hayat pahalılığını çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat’taki havaalanı açılış törenine katıldı.

Yapımı biten projelerle Tokat Havalimanı’nın da içinde bulunduğu toplu açılış töreni için Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi.

Erdoğan konuşmasında, son zamanlarda yaşanan hayat pahalılığına karşı da atılacak olan adımlara ilişkin net mesajlar paylaştı.

“Bir zamandır ekonomide mücadele gösteriyoruz”

Türkiye’nin huzurunu geçmişte olduğu gibi bozmaya çalışanların olduğunu söyleyen Erdoğan, bir zamandır ekonomide aynı mücadeleyi yürüttüklerini kaydetti.

Erdoğan, “Mücadelemizi nasıl başarı ile sonuçlandırdıysak, bu alanı da inşallah ülkemizin ve milletimizin başarı hanesine ekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Bizleri müreffeh bir gelecek bekliyor”

“Her devrim ve değişim gibi bu sürecin de sıkıntılarını görüyor ve bedelini ödüyoruz.” diyen Erdoğan, “İnşallah bütün bu fedakarlıklarımıza değecek bir aydınlık gelecek bizleri bekliyor.” dedi.

“Hayat pahalılığı sorununu çözeceğiz”

Türkiye’nin güçlü altyapısıyla hayat pahalılığının üstesinden geleceğini vurgulayan Erdoğan şu cümleleri kurdu:

“İstihdam, yatırım, üretim, cari fazla yoluyla, ülkemizi büyütmek için çok çalışıyoruz. Asgari ücret artışından sosyal desteklerin kapsamını genişletmeye dek almış olduğumuz birçok tedbirle vatandaşlarımızı enflasyon karşısında ezdirmemeye çabalıyoruz. Hayat pahalılığının canımızı yaktığını çok iyi biliyoruz.

“Bu sürecin yükünü azaltmaya çabalıyoruz”

Kimi açgözlülükten kimi üretim maliyetlerindeki artıştan dolayı görülen fiyat artışlarının sebep olduğu yükün omuzlarınıza bindiğini görüyoruz. İdari ve hukuki önlemlerle bu sürecin yükünü olabildiğince azaltmaya çabalıyoruz. Eğer çalışmaya devam edersek ve sabredersek, sağlam bir şekilde durursak, hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek her birimizi huzurlu, güvenli, müreffeh bir geleceğin beklediğinden hiçbir şüpheniz olmasın.

Yorumlar (0)