Erdoğan “Tek tek parçaladık” sözleriyle hedefini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Milletimizin iradesine vurulan vesayet zincirlerini; kaos, kriz, darbe ve siyasi istikrarsızlık prangalarını tek tek parçaladık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’tan sonra hedefinin Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek için çalışmalara devam etmek olduğunu söyledi.

SİYASET 09.05.2023, 10:06 10.05.2023, 09:07 Şeyda Gül
Erdoğan “Tek tek parçaladık” sözleriyle hedefini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden dün yaptığı Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ mitinglerini değerlendirdi.  “Batı'daki uç beylerimiz, serhat şehirlerimiz, sarsılmaz kalelerimiz” ifadelerini kullanarak Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da hasret giderip milletle kucaklaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin siyasi hareketinde Trakya'nın çok farklı ve özel bir yeri olduğunu söyledi. Dün mitingde yaptığı konuşmalardan alıntılar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, okuduğu bir şiir yüzünden haksız şekilde cezalandırıldığında Kırklareli'nin Pınarhisar'da kendisini misafir ettiğini hatırlattı. Yüz binlerce insanın kendisine Pınarhisar cezaevine yolcu ederken gözyaşı döktüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olayı hiçbir zaman unutmadığımı dile getirdi. “Birileri gazete manşetlerinden bize siyasi ömür biçti” Diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adaletsizliğe karşı milletin gösterdiği vicdanlı duruşu hiçbir zaman unutmadıklarını ifade etti.

O dönem Kırklareli sahip çıktı

Kırklareli'nin ve tüm Türkiye'nin o dönemde kendisine nasıl sahip çıktığını her zaman hatırladığını söyleyen Erdoğan “Bizi attıkları o zindan, Allah’ın takdiriyle “Medrese-i Yusufiye’ye”, bir okula dönüştü, yeni bir yolculuğun ilk adımı oldu” dedi.

Milletin iradesine vurulan prangalar tek tek parçalandı

Patinin ufkunu ve Türkiye'ye dair hayallerini Kırklareli'nde somutlaştırdığını belirten Erdoğan, gelecek vizyonu da orada şekillendirdiğini söyledi. Milletin desteğiyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde “Anadolu ihtilalini” gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin iradesine vurulan Vesayet Zincirlerini, kaosu, krizi, darbeyi ve siyasi iktidarsızlık prangalarına tek tek parçaladıklarını vurguladı.

Her insan gibi kendisinin de çok isteyip yapamadıklarının olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bürokratik oligarşinin takoz koyduğu, muhalefetin engel çıkardığı, marjinal örgütlerin sabote ettiği projelerimizi saymaya kalksak, bitiremeyiz” dedi.

Ülkeyi nakış dokur gibi dokuduk

Bu takas siyasetine teslim olmadıklarına üstüne basa basa vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeye eserleriyle adeta nakış nakış dokuduğunu söyledi. 14 Mayıs seçiminin ardından da Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek için çalışmalara devam edeceğini ifade eden Erdoğan, millete hizmetkar olabilmek için daha fazla Ter dökecek dökeceklerini ve daha çok koşturacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımını “Bizim şarkımız da, millete hizmet aşkımız da hiç bitmez” Sözleriyle sonlandırdı.

Yorumlar (0)