Erdoğan: Tarih oldular!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benzer olayları (yeni parti kurma) geçmişte de yaşadık. Grup kuracak milletvekili sayısıyla aramızdan ayrıldılar. Şimdi tarih oldular...

SİYASET 05.07.2019, 14:24
Erdoğan: Tarih oldular!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni parti sorusuna yanıt verdi: Benzer olayları geçmişte de yaşadık. Grup kuracak milletvekili sayısıyla aramızdan ayrıldılar. Şimdi tarih oldular...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni parti iddialarıyla (Ali Babacan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu) ilgili "Partimin içerisindeki muvazzaf milletvekili arkadaşlarımın arasında böyle bir durum (yeni parti kurma girişimi) söz konusu değil. Partimle ilişkisi olmayanların (Ali Babacan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu) bu tür çalışması varsa ayrı konu" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin yeni parti iddialarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu:

"Şu anda benim partimin içerisindeki muvazzaf milletvekili arkadaşlarımın içerisinde böyle bir şey (yeni parti kurma girişimi) söz konusu değil. Partimle ilişkisi olmayanların (Ali Babacan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu) bu tür çalışması varsa ayrı konu. Benzer haberleri başkasından duyuyoruz. Buna benzer olayları geçmişte de yaşadık. Grup kuracak milletvekili sayısıyla aramızdan ayrılanlar oldu. Şimdi ise tarih oldular. Hatırlayan bile yok. Maalesef bu tür olaylar, her siyasi partinin yaşam süreci içerisinde olan hadiselerdir. Yola çıktığımız arkadaşlarımızı yoldaş olarak gördük fakat yoldaş olmaktan çıkıp farklı istikamete gidenler oldu. Bu yolda beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim dava arkadaşlarımızdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta İdlib olmak üzere Suriye'de yaşananlara da değinerek, "Bu zirveyi gerçekleştirip başta İdlib olmak üzere bu konuda neler yapabiliriz bunları görüşme fırsatımız olacak. İdlib ile ilgili Türkiye ve Rusya olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz." açıklaması yaptı.

Yorumlar (0)