Erdoğan: Siyaset at pazarlığına döndü

Ortak televizyon yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na da yüklendi. Asgari ücret ve emekli maaşında artış için temmuz ayını işaret eden Erdoğan, Millet İttifakı'ndaki partilerin CHP'den aldığı milletvekili sayısını da yorumladı.

SİYASET 26.05.2023, 22:37 Hakan Öksüz
Erdoğan: Siyaset at pazarlığına döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'taki seçime günler kala televizyon yayınlarına çıkarak gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. A Haber ile ATV'nin ortak yayınına katılan Erdoğan, rehavetin olmadığını meydanlarda gördüğünü söyledi. 

Yarın Beykoz'da bir açık hava toplantısı yapacaklarını vurgulayan Erdoğan, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili soruyu yanıtladı. Erdoğan, "Adaylıktan çekildikten sonra kendisiyle telefonda görüşmüştüm. Rahatsızlığını duyunca bir kez daha aradım." ifadelerini kullandı.

"Hesap uzmanı olduğunu söylüyor ama..."

Oy oranı az olsa bile birçok partinin CHP'den çok sayıda milletvekili kopardığını kaydeden Erdoğan, "Siyaseti at pazarlığına döndürdüler. Oyları yüzde 1 bile değil ama CHP'den 40 vekil aldılar. Kılıçdaroğlu bu işin içinden nasıl çıkmayı düşünüyor? Hesap uzmanı olduğunu söylüyor ama bu kadar vekil verdikten sonra sana ne kalacak? PKK'nın siyasi uzantısı olan YSP'den birisi de çıktı, Kılıçdaroğlu ile pazarlıktan söz etti. Terörist başı ile Demirtaş'ı hapisten çıkarma niyetindeler." dedi.

Davutoğlu ve Babacan'a yüklendi

Altılı masada yer alan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ile DEVA Partisi lideri Babacan'a da yüklenen Erdoğan, "Başbakanlık verdik, bakanlık verdik. İnsanoğlu doymuyor, görüyorsunuz. Başbakanlık görevini yapan zat, giderken veda konuşması yapmıştı. Hani pazara kadar değil, mezara kadardı. Diğeri de istifasını getirdiğinde, 'yanınızdakiler kifayetsiz' demişti. Ben de 'senin yanındakiler kifayetli mi?' dediğimde bir şey diyememişti. Onların gramajını biliyordum ben." diye konuştu. 

"Asgari ücret çalışmaları yapılıyor"

Kabinede değişiklikler olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı ve asgari ücrette artışla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Temmuz ayını işaret eden Erdoğan, "EYT'li vatandaşlara haklarını vermiştik. En düşük memur maaşını da 22 bin liraya çıkarttık. Enflasyon tek haneli rakamlara inecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)