Erdoğan: Oruç Reis'i limana çektiysek...

Cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı.

SİYASET 18.09.2020, 14:09
Erdoğan: Oruç Reis'i limana çektiysek...

Kısıklı'daki konutundan Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'ne geçen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cami çıkışında vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Vatandaşlar cep telefonlarıyla Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafını çektiler.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri ile ilgili olarak "Mecburen işi tekrar sıkmak zorundayız. Kısıtlamalar keyfi alınmıyor. Halka olan duyarlılığımız nedeniyle tedbirleri yoğunlaştırıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşı çalışmalarına ilişkin yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alınacağını gördüklerini belirtti.

Hafter kaybedecek

Libya'daki gelişmelerle ilgili olarak, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'in eninde sonunda kaybedeceğini ve bunun artık göründüğünü ifade eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ile yürütülen istihbari görüşmelere dair soruya, istihbari görüşmelerin ayrı bir konu olduğunu ancak Mısır'ın Yunanistan'la yaptığı anlaşmaya üzüldüklerini söyledi.

Yunanistan ile sorunlar

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in kendisiyle görüşme hususunda yaptığı açıklamalara da karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüşmede bir sıkıntı bulunmadığını, aslolanın "neyi, hangi çerçevede görüşmek" olduğunu dile getirdi.

Oruç Reis gemisi

Oruç Reis gemisinin araştırma faaliyetlerini sürdürüp sürdürnmeyeceği ile ilgili olarak da Recep Tayyip Erdoğan, Oruç Reis gemisinin bakımda olduğunu, bakım bittiği anda tekrar görevine geri döneceğini belirterek, Oruç Reis'in bakım çalışmaları için limana çekilmesinin de bir anlamının bulunduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)