Erdoğan: Neresinden baksanız alçaklık

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehidin kız kardeşine küfretmesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı, "Neresinden tutarsanız tutun terbiyesizlik, alçaklık." dedi.

SİYASET 08.11.2021, 21:33
Erdoğan: Neresinden baksanız alçaklık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Bingöl'de şehidin kardeşine küfür eden Türkkan'ın TBMM'de milletvekili olarak bulunmaması gerektiğini söyleyerek, "Kardeşi PKK tarafından katledilen şehit yakınını, onun bacısına, namusuna küfür ederek bastırmaya çabalaması insanlık dışı." sözlerini sarf etti.

"Vekillik yapmaması gerekiyor"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bingöl'de yaşanan tam anlamıyla bir rezilliktir, edepsizliktir. Neresinden tutarsanız tutun terbiyesizlik, alçaklık. Şehitlik makamının ne demek olduğunu anlayamamış olmasından öte, vekil sıfatına da TBMM çatısı altında durmaya da hakkı yoktur. Grup başkanvekilliği görevinden ayrılması bu konudan çıkış yolu olarak görülemez. Sözde vekil olan bu şahsın Meclis çatısı altında bulunmaması gerekiyor.

"Geçmişinde benzer edepsizlikler var"

Partinin başında bulunan kadının, bir şehidin kız kardeşine küfredilmesine karşılık olarak kesinlikle bu kişiyi partiden atması gerekir. Ortaya koyulması gereken duruş budur. Maalesef yalnızca görevinden ihraç etmişler. Siz kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Geçmişinde benzer edepsizlikler bulunan bu siyasetçi müsveddesi yalnızca Ziraat Bankası'na 36 milyon dolar borcu bulunan ve an itibarıyla bu borcunu ödememiş bir kişi. Kocaeli'nde devletimize ait arazileri işgal etmiş bir kişi. Bu kişinin vekilliğinin sonlandırılması dahil olmak üzere, bu işin takipçisi olacağız ve bütün hukuki haklarımızı da kullanıyor olacağız.

"Ana muhalefetin başındaki şahıs, hani kadınları savunuyordun?"

Kadın sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum. Siz ne iş yapıyorsunuz? Neden sokaklarda değilsiniz? Bay Kemal de birkaç gün evvel kadın haklarından söz ediyordu. Şehidin kız kardeşine yapılan bu saldırıyı ne zamana kadar görmemezlikten geleceksiniz? Hani kadınları savunuyordunuz? Rabbim bu milleti bu alçak zihniyetten korusun."

Yorumlar (0)