Erdoğan: Milli irade tecelli etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi sonuçlarına ilişkin, asıl önemli olanın milli iradenin en sağlıklı şekilde tecelli etmesi olduğunu vurgularak, siyaset anlayışlarında millete küsmenin asla olmadığını söyledi.

SİYASET 25.06.2019, 12:52 25.06.2019, 12:59
Erdoğan: Milli irade tecelli etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi sonuçlarına ilişkin, şunları söyledi:

"Pazar günü yapılan İBB Başkanlığı yenileme seçiminin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Gayriresmi sonuçlara göre İBB Başkanlığı görevine seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum.

İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır. Bizim için asıl önemli olan milli iradenin en sağlıklı şekilde tecelli etmesidir. Son seçim, kimin kazandığının ötesinde, milli iradenin tecellisiyle ilgili tereddütleri ortadan kaldırması bakımından başlı başına değerli, kıymetlidir. 31 Mart'ın galibi ise Cumhur İttifakı'dır. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur Kulağımızın üstüne yatma lüksüne sahip değiliz. Millet 24 Haziran ve 31 Mart'taki iradesiyle AK Parti ve MHP'ye, 'Durmak yok yola devam.' dedi."

"S-400'den geri adım atmak yok"

Konuşmasında S-400 meselesine de değinen Erdoğan, "Kim ne yaparsa yapsın biz milletimizle kendi hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Bunun için gece gündüz çalıyoruz. Yarın G20 toplantısı için bir haftalık Japonya-Çin seyahatimiz var. Japonya sonrası Çin'i ziyaret edeceğiz. İkili ilişkilerimizi, dünyanın gündemini konuşacağız. Bakanlarımızla birlikte gelişmeleri ele alacağız. Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları konusundaki arayışlarımızı sürdürüyoruz. S-400 hava savunma sistemlerini önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. Güvenlik ihtiyaçlarımız konusundaki farklı seçeneklere de kapımız daima açık olmuştur. Türkiye bu konuda izin almak, hele hele baskılara boyun eğmek durumunda değildir. S-400 meselesi, doğrudan egemenlik haklarımızla ilgilidir ve bundan geri adım atmayacağız." diye konuştu.

Teröristbaşının açıklamaları

Erdoğan, İmralı'daki teröristbaşının son günlerde kamuoyuna yaptığı açıklamaların ve bununla ilgili değerlendirmelerin, örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıktığının işareti olduğunu söyledi.

"Sondaj gemilerimiz faaliyetlerini sürdürecek"

Doğu Akdeniz gerilimine dikkat çeken Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de bölgede attığımız adımları kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu havzadaki petrol doğalgaz arama faaliyetleri konusunda Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını yok sayan girişimlere asla izin vermeyeceğiz. Geçmişte bizim böyle sondaj, arama-tarama gemilerimiz yoktu. Ancak kiralama sistemiyle dünyadan bulabilirsen kiralayacaksın, gelip bu çalışmayı yürüteceksin. Ama şimdi hem arama hem sondaj gemileri olmak üzere 4 tane bu gemilere sahip olduk. Bu gemilerimizle birlikte biz Doğu Akdeniz'de bu çalışmaları sürdürmeye başladık." dedi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Yunanistan Başbakanı kendince bir şeyler söyleyip duruyor. Bizim orada haklarımız var. Hem arama-tarama yapacak gemilerimiz faaliyetlerini gösterecek, silahlı kuvvetlerimiz gerekli tedbiri alacaktır. Ülkemizde sözde siyaset yapanlar eleştiriler yapıyorlar. Bunların böyle bir derdi, sıkıntısı yok. Bunlar benim KKTC'deki soydaşlarımın hakkı nedir, bu haklar kendilerine veriliyor mu böyle bir dertleri yok. Biz diyoruz ki, o bölgede soydaşlarımızın çıkan petrol-doğalgazda hakkı var. Burayla ilgili Fransa'nın söyleyecek hiçbir şeyi yoktur. Türkiye garantördür, Yunanistan garantördür, İngiltere garantördür ama Fransa sen konuşamazsın."

"Geri dönen Suriyeli sayısı milyonlara ulaşacak"

Şu ana kadar 330 bin Suriyelinin geri döndüğünü belirten Erdoğan, "Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki sorunlar çözülünce bu rakam milyonlara ulaşacak. Bir tanesi 'Şu kadar bölünmüş yol yaptık demekle mi oy alacaksınız?' diyor. 26 tane havalimanını 56'ya çıkarttık diye mi bu millet size oy verecek? Kahramanmaraşlı kardeşim anladı ama bu hanımefendi hala anlamadı. Dağları yüzlerce tünelle deldik. Siz geçmişte bakanlık da yaptınız. Geçmişte niye bunları yapamadınız? İsteseler de istemeseler de biz yine bu yolları yapmaya devam edeceğiz. Bu tünelleri açmaya köprüleri yapmaya devam edeceğiz." açıklamalarında bulundu.

"İstihdamda 2018 yılındaki sıkıntıları geride bırakarak artıya geçtik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide istikrarı sağlamadan üretimin istenilen seviyeye getirilemeyeceğine işaret ederek,  "Geçtiğimiz yıldan itibaren şoklara karşı dirençli, sağlıklı, sürdürülebilir, dengeli büyümeyi hedefleyen program uyguluyoruz. Yakında yeniden ekonomimizin yükselişe geçmeye başladığını göreceğiz. Haziran itibariyle göstergeler olumlu yükselişi gösteriyor. Döviz rezervlerimiz 100 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Borsa yükselmeye, dolar düşmeye başladı. Ülke risk primimiz geriliyor. Güven endekslerinin hepsinde olumlu yükseliş gözleniyor. İhracatımızdaki ve turizm sektöründeki olumlu yükseliş sürüyor. 50 milyon turist hedefinin üzerine çıkacağız. Bu durum aynı zamanda cari açığın azalmasını sağladı. Bu ay itibariyle cari fazla vermeyi bekliyoruz. İstihdamda 2018 yılındaki sıkıntıları geride bırakarak artıya geçtik. Uluslararası yatırımcıların ilgisi artarak sürüyor. Türkiye'yi bölgesel krizler ve iç politik gelişmeler üzerinden köşeye sıkıştırmaya çalışanlara fırsat vermiyoruz." dedi. 

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde ekonomi ve güvenlik konuları gündemimizde yer alacaktır. Türkiye'nin asıl hedefi yüksek teknoloji, markalaşmaya dayalı ihracatı geliştirmektir. Sözde siyaset yapan birileri eğitim, sağlıkta, ulaşımda, emniyette attığımız adımları küçümseyerek prim yapmaya çalışıyor. Bugün birisi öyle diyor; 'Şu kadar bölünmüş yol yapmakla mı oy alacaksınız'. Bir de teşekkür etmesini bilin ya. Tamam da siz de geçmişte bakanlık falan yaptınız, niye yapamadınız? İsteseler de istemeseler de biz bu yolları yapmaya devam edeceğiz. Köprüleri yapmaya devam edeceğiz."

"Yeni askerlik düzenlemesi hayırlı olsun"

Yeni askerlik sistemine değinen Erdoğan, "Dün Milli Savunma Bakanı, MHP, İYİ Parti ve CHP genel başkanlarını bilgilendirdi. Nerede ne sıkıntı varsa dinlediler. Yeni askerli sistemi başta olmak üzere pek çok düzenleme Meclis'in gündeminde. Gençlerimizin hayatlarını planlamada kolaylık sağlayacak askerlik düzenlemesinin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin istikrarını bozmaya amaçlayanlara en güzel cevabı icraatlarımızla, reformlarımızla vermeye kararlıyız." ifadelerini kullandı. 

"Dışarıdan dayatmayla kabine değişikliği olmaz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine revizyonu sorusuna, "Öyle bir şey yapılması gerekiyorsa onu biz yaparız. Hele hele bu vatanı sevenler olarak bunları gündemde tutmak şık degil. Dışarıdan dayatmayla kabine değişikliği olmaz." karşılığını verdi. 

Yorumlar (0)