Erdoğan: Küresel krizleri fırsata çevirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı ile yaptığı Amasya Badal Tüneli Açılış Töreni'nde, "Küresel ekonomi sistemi krizler ile kökünden sarsılırken ülkemizi ise sahip olduğu güçlü altyapıyla büyük bir atılıma hazırlarken çok fazla çaba sarf ettik." şeklinde konuştu.

SİYASET 19.01.2023, 15:09
Erdoğan: Küresel krizleri fırsata çevirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'dan Amasya Badal Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katılım gösterdi.

Erdoğan bağlantıda önemli paylaşımlar gerçekleştirdi.

"Küresel ekonomi sistemi krizlerle kökünden sarsılırken büyük bir atılım için çaba sarf ettik"

"Artık bütün vatandaşlarımız yaşamış olduğu yerde kendi düzenini kurup geleceğine umutla bakabiliyor. Ulaşımın bütün sektörlerinde ülkemizin altyapı ihtiyacını bitirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Süren yatırımları hızlıca bitirip kaynaklarımızı daha da etkili bir şekilde kullanabilme olanağına kavuşacağız. Hayata geçirmiş olduğumuz projelerle nasıl doğru bir iş yaptığımızı da görebiliyoruz. Ulaştırma konusunda devreye almış olduğumuz projelerin de bizleri Türkiye Yüzyılı'na biraz daha yaklaştırdığını düşünüyoruz.

Kolayca bu noktaya gelmedik. Küresel ekonomi sistemi krizler ile kökünden sarsılırken ülkemizi ise sahip olduğu güçlü altyapıyla büyük bir atılıma hazırlarken çok fazla çaba sarf ettik.

"Tuzakları tek tek bozduk"

Kurulmuş olan tuzakları tek tek bozarak dünyada ve bölgesinde söz sahibi bir ülke konumuna çıkardık. Geçmişte kendi krizlerinde boğulan bir ülkeyken şimdi ise küresel krizleri fırsata çeviren bir ülke olarak gıpta içerisinde izleniyoruz.

"Geldiğimiz aşama bizlere yeni sorumluluklar yüklüyor"

Ülkemizin hizmet ve eser siyasetiyle gelmiş olduğu nokta bizleri sevindirdiği kadar üstümüze de yeni sorumluluklar yüklüyor. Kazanımlarımızı korumamız gerekiyor. Ülkemizin karar ve söz sahibi olma iradesini güçlendirmeliyiz.

"Önceliğimiz bilim ve teknoloji..."

Dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine girmeli ve ilk sıralara çıkartmayı amaçlamalıyız. Altyapıya ilişkin göstermiş olduğumuz başarıyı, teknoloji, bilim ve AR-GE'de sürdürmedikçe amacımızı yakalayamayız. Gelecek dönemde teknoloji, bilim ve medeniyet, ayrıca kültür bilincini gelecek için önceliklerimizin en başına alıyoruz."

Yorumlar (0)