Erdoğan: Kapılar açılınca telefon üstüne telefon geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya geçebilmeleri için sınır kapılarının açılmasına ilişkin, "1,5 milyon mülteci daha sınırımıza dayandığında bu yükü kaldıramayacağımızı söylemiştim. Kapıları açarız demiştik, bunlar bizi hafife aldı. Kapılar açılınca da telefon üstüne telefon geliyor. Sizler de bu yükü alacaksınız." ifadelerini kullandı.

SİYASET 02.03.2020, 12:57 02.03.2020, 14:55
Erdoğan: Kapılar açılınca telefon üstüne telefon geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) temsilcileri ile bir araya geldiği programda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de yürütülen Bahar Kalkanı Harekâtı'na ilişkin, "İdlib'de tarihî bir mücadele sürerken STK'ların verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bizler yumruk gibi olduğumuz sürece bu ülkenin sırtı yere gelmez. Türkiye'nin en büyük gücü, birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışmasıdır. Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatma, şehirlerimize gözünü diken rejimlerle tehdit etme, ekonomik tuzaklarla tökezletme peşinde olanlara fırsat vermeyeceğiz." dedi. 

"Bu yükü kaldıramayacağımızı söylemiştim"

Türkiye'de 4 milyon mültecinin ağırlandığını kaydeden Erdoğan, "1,5 milyon mülteci daha sınırımıza dayandığında bu yükü kaldıramayacağımızı söylemiştim. Kapıları açarız demiştik, bunlar bizi hafife aldı. Kapıları açınca telefon üstüne telefon gelmeye başladı. 'Kapıları kapatın'... 'Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedik. Akşam Bulgaristan Başbakanı Borisov gelecek, Merkel ile de bir telefon görüşmemiz olacak." ifadelerini kullandı. 

"Bu kadar saldırıya rağmen ayakta durabilecek başka toplum yok"

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gelişmelerin değerlendirileceğini aktararak, "Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz. 15 Temmuz'da başaramadıklarını Suriye üzerinden hayata geçirmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dünyada Türk milletinden başka kısa sürede bu kadar çok saldırıya maruz kalıp da ayakta kalabilecek başka toplum var mıdır, zannetmiyorum. Yumruk gibi bir arada olduğumuz, duvarın tuğlaları gibi kenetlendiğimiz sürece bu ülkenin sırtını yere getirebilecek güç yok." diye konuştu. 

" 2 bin 557 rejim askeri öldürüldü"

Bahar Kalkanı Harekâtı'nda son duruma ilişkin Erdoğan, "Şu ana kadar 135 tank, 8 helikopter vuruldu. 2 bin 557 rejim askeri de öldürüldü. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak dedik. Şehitlerimizin kanlarını, silah arkadaşları yerde bırakmıyor. Her bir şehidimize karşılık onlarca rejim unsurunu etkisiz hale getirerek, uçağından tankına imha ederek çok ağır bedeller ödetiyoruz. Kahraman askerlerimiz Suriye'nin dört bir yanında teröristlerle ve zalim rejimle mücadele ediyor." açıklamasını yaptı. 

Erdoğan, "Türkiye'nin son 17 yılda diğer alanlarla birlikte savunma sanayisinde kat ettiği mesafe olmasaydı bugün böyle bir mücadeleyi çok daha zor şartlarda yürütmeye çalışıyor olacaktık. Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan harekâtlarımızı icra edebiliyorsak, bugüne kadar döktüğümüz terler, elde ettiğimiz neticeler sayesinde." diye ekledi. 

Yorumlar (0)