Erdoğan'ın Kanal İstanbul çıkışına Öztrak'tan sert yanıt

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul'un finansmanına dair olarak "Söke söke bu paraları alırlar." sözlerine cevap verdi. CHP Sözcüsü, "Bu hovardalığı yapanların yedi sülalesinden bu parayı söke söke alırız." dedi.

SİYASET 27.06.2021, 18:12
Erdoğan'ın Kanal İstanbul çıkışına Öztrak'tan sert yanıt

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul temel atma töreninde sarf ettiği, “Tahkimde söke söke bu paraları alırlar.” sözlerine, "Bu hovardalığı yapanların yedi sülalesinden bu parayı söke söke alırız." şeklinde cevap verdi. 

Erdoğan: Söke söke ödersiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün iştirak ettiği Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temel atma töreninde, "Kanal İstanbul'a yatırım yapanları tehdit ediyorlar. 'İktidara geldiğimizde bilesiniz ki ödeme yapmayacağız, bu paraları elinizden alacağız.' diyorlar. Projeye ilgi duyan ülkeleri, bankaları tehdit ediyorlar. Söke söke bu paraları sizden uluslararası tahkim yoluyla alırlar." ifadelerini kullandı.  

Öztrak, Adana'dan cevap verdi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin temel atma töreninde bir konuşma yapan Öztrak, “Bize tahkim falan sökmez. O tahkimde davaların tümünü kazanırız. Diyelim ki kazanamadık, bir başka mekanizmayı da çok iyi biliriz. Bu hovardalığı yapanların yedi sülalesinden bu parayı söke söke alırız.” dedi.

"En baştan beri söylüyoruz..."

Öztrak, şöyle devam etti:

"Bugün burada oldukça önemli bir açılış yapıyoruz. CHP'li belediyeler yeşile yeşil katıyor. Bugün burada bir parkın temelini atıyoruz, ardından bir kreşin temel atma törenine katılacağız. Onlar bugün İstanbul’da Kanal İstanbul Projesi’nin güya köprüsünün temelini attılar. Biz ilk baştan beri söylüyoruz. Millet İttifakı'nın ortakları açık bir şekilde ifade ediyorlar. İktidara geldiğimizde, herkes bilsin ki Kanal İstanbul Projesi’ne para yatıran hiç kimseye tek kuruş para ödemeyeceğiz.

"Tahkim de kaybetsek bile..."

Bizim için 'Bu CHP uluslararası tahkimden bihaber. Bu parayı söke söke sizden alırlar.' Millet İttifakı'nın, CHP'nin iktidara geleceğini görüyorlar. Bugün cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kimin cumhurbaşkanıdır Allah aşkına? Bu parayı bizden söke söke alırlarmış... Hani yerlilik? Hani millilik? Nasıl alacaklar? Tahkim İngiltere'de, Türk mahkemelerinde değil. Kim alacak? Dövizle garanti verdiğiniz havuz müteahhitleri tahkime gidip parayı söke söke bizden alacaklarmış. Sayın Erdoğan hiç merak buyurmasın. Biz CHP olarak senelerce bu devleti yönetmiş, devletin ne olduğunu bilen, tahkim nedir bilen insanlarız. Bize tahkim falan sökmez. O tahkimde davaların tümünü kazanırız. Diyelim ki kazanamadık, bir başka mekanizmayı da çok iyi biliriz. Bu hovardalığı yapanların yedi sülalesinden bu parayı söke söke alırız."

Yorumlar (0)