Erdoğan'ın adaylık başvurusu sonrası MHP'li Yıldız: "Mars'tan duyulacak"

Cumhur İttifakı tarafından aday gösterilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık başvurusu için YSK'ya giden AK Partili ve MHP'li isimler, açıklamalarda bulundu. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Erdoğan'ın adaylığı hakkındaki itirazlara değindi. MHP'li Feti Yıldız ise, "14 Mayıs'ta milletin atacağı tokadın sesi, Mars'ta duyulacak." dedi.

SİYASET 21.03.2023, 16:10 Hakan Öksüz
Erdoğan'ın adaylık başvurusu sonrası MHP'li Yıldız: "Mars'tan duyulacak"

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan seçim takvimi uyarınca cumhurbaşkanı adayları birer birer başvurularını yapıyor. Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ve Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan dahil pek çok isim başvurularını yaptı. 

Kılıçdaroğlu yarın başvuracak

Mİllet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nun başvurusunun yarın yapılacağı belirtildi. Siyasi partilerin aday gösterdiği isimler için başvuru süresinin 23 Mart saat 17.00'de dolacağı kaydedildi.

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan için de adaylık başvurusunun yapıldığı kaydedildi. Erdoğan'ın başvurusu için YSK'ya giden isimler; MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Seçim İşleri Başkanı Feti Yıldız, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz oldu.

Feti Yıldız'dan dikkat çeken ifadeler

Başvuru sonrası konuşan Erkan Akçay, "Sayın Erdoğan için müracaatı gerçekleştirdik. Başvuru milletimize hayırlı olsun." dedi. 

Feti Yıldız ise, "15 Temmuz'un ardından Cumhur İttifakı doğal bir oluşum olarak doğdu. Bu sadece seçim ittifakı değil, aynı zamanda ahlaki bir duruştur. Kandil yapılanmasına yanıt, 14 Mayıs'ta verilecektir. Milletin attığı tokadın sesi, Mars'tan duyulacaktır." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın adaylığı hakkındaki itirazlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı hakkındaki itirazlara değinen AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise, "Seçime ilişkin kararları sadece YSK verebilir. Herkes mevzuatı göz önünde bulundurarak itirazını yapabilir." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (0)