Erdoğan: Faiz lobileri çökmeye başladı

Erdoğan, "Faiz lobilerinin sözcüsü olarak çalışan ekonomistlere karşın ülkemizi büyüttük. An itibarıyla faiz lobileri çökmeye başladı ve artık faizde tek haneye doğru ilerliyoruz. Özel sektör bankaları da faiz düşürmeye başladı." dedi.

SİYASET 22.10.2022, 20:25 24.10.2022, 09:27
Erdoğan: Faiz lobileri çökmeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da 'Mahalle Bizim, Gençlik Bizim Programı' ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması'na iştirak etti.

"AK Parti'nin kaderi ile Türkiye'nin kaderi birdir"

Bahse konu programlarda konuşmalar yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Karşımda devrimci ve muhafazakar gençler görüyorum. Sokaklarımız sizlerin enerjisiyle güzelleşti. 'AK Parti'de gençlik yok.' diyenler var, gençlik işte burada. Sizlerde bir araya gelince gençleşiyoruz. 

Birçok oyunu bozduğumuz için başımıza bunca iş geldi. Vesayetle kavga eden, milletin desteğiyle kazanan tek siyasi kadro biziz. Birileri kahvesini içerken, biz sizlerle birlikte Atatürk Havaalanı'nda bunları başarısızlığa uğrattık. Ekonomik tetikçilerin tuzaklarını söküp attık. Prangaya vurulmaya çalışılan Türkiye'yi mağdurların umudu haline getirdik. Milletimiz kendi için tuğla üzerine tuğla koymayanlara geçit vermez. Milletimiz FETÖ'cülerle birlikte benzin istasyonlarında hamburger yemek için kilometrelerce yol gidenlere yüz vermez. Milletimiz FETÖ ile anlaşan, tankların arasından sıvışan korkaklara oy vermez. 

Türk ordusuna hakaret edenlere gereken yanıtı vereceğinize eminim. Ordumuza bu yakıştırmaları yapanlar yargı önünde hesap verecek. 

Siz gençlerimizle birlikte daha büyük bir denize açılıyoruz. Potansiyelinizi asla unutmayın. AK Parti'nin güçlenmesi demek, halkın güven ve huzur içinde geleceğe yürümesi demektir. AK Parti'nin kaderi ile Türkiye'nin kaderi birdir. 

"Ayrımcılık nedir bilmeyiz"

Bizim siyasi anlayışımızda ayrımcılık diye bir şey yoktur. Bize oy veren de vermeyen de birinci sınıf vatandaşımızdır. Tüm vatandaşlarımız eşit derecede hürmete ve hizmete layıktır. Elini vicdanına koyan herkes, ülkemizin son 20 senede aldığı mesafeyi görüyor ve bizi takdir ediyor. 

Başörtülü kadınların eğitim hakları ellerinden alınmıştı. Kürt kardeşlerimiz faşist yaklaşımlar ve terör örgütünün baskıları arasında sıkışıp kalmıştı. Girişimcilerimiz dışlanıyordu. Birçok alanda vatandaşlarımızı tek tipleştirmeye çabalayan bir anlayış hakimdi. Göreve geldik ve yerlerde sürülen bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya kaldık. Milletimizin desteğiyle hayal bile edilemeyen reformları bir bir hayata geçirdik. Bütün bunları da elitlerin yasakçı, baskıcı ve faşist tavrına karşın başardık. AYM'nin (Anayasa Mahkemesi) önünde nöbet tutanlara karşın başörtüsü meselesini çözüme ulaştırdık. 

Devamlı olarak yeni projelerin peşinde koşuyor, hak ve hürriyetler hususunda çıtayı daha da yükseğe taşıyoruz. Ülkemizde vatandaşa hizmet hususunda kimse elimize su dökemez. Milletimizin beklediği reformları hayata geçirme hususunda da kimse bize yaklaşamaz. 

Ezanı, peygamberi, kıblesi, tevhidi bir olan milletimizin bölünmesine, köken ve üzerinden birbirine düşürülmesine asla fırsat vermeyeceğiz. 

"Seçimden önce tarihi bir uzlaşmaya imza atalım"

Muhalefete çağrı yaptık ve yapıyoruz. Çözümün parçası olmaları gerektiğini söylüyoruz. Olmadık bahane ve koşullar sunarak ipe un sermeyi bırakın. Güçlü bir ülke ancak güçlü bir aileyle olabilir. Güçlü bir ailede LGBT diye bir şey olamaz. Hangi partilerin bunlarla iş tuttuğunu görüyoruz. Milletimizi sapık ve sapkın akımların saldırılarından hep birlikte koruyalım. Farklı siyasi partiler olarak seçimden önce tarihi bir uzlaşmaya imza atalım.

"Faiz tek haneli rakamlara inecek"

Faiz lobilerinin sözcüsü olarak çalışan ekonomistlere karşın ülkemizi büyüttük. An itibarıyla faiz lobileri çökmeye başladı ve artık faizde tek haneye doğru ilerliyoruz. Özel sektör bankaları da faiz düşürmeye başladı."

Yorumlar (0)